Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Durham – Manchester United 3-1

Och där kom den, Uniteds första ligaförlust. Efter tio spelade matcher i FA Women’s Championship var det till slut Durham som fick bryta Uniteds obesegrade svit. Siffrorna skrevs slutligen till 3-1 i hemmalagets favör och United tappade viktiga poäng inför fortsättningen av säsongen.

Det har visat sig att just Durham varit det lag United haft mest problem med hittills under säsongen (bortsett från en tidig cup-match mot Reading som slutade i förlust). Det var Durham som orsakade Uniteds första och fram till igår enda poängtapp i ligaspelet efter en mållös match hemma på Leigh Sports Village. Dessutom stod de upp bra när man mötte dem i cupen i onsdags, då United kunde ta en viktig 1-0-seger efter ett tidigt mål av Mollie Green, men nu var det dags för ett revanschsuget Durham att få besegra United.

United hade ett par chanser precis innan Durham gjorde sitt första mål i 22:a minuten. Både Ella Toone och Katie Zelem brände ett par lägen, för att sedan bevittna Durham göra 1-0 genom Sarah Wilson. Första delen av halvleken ägdes av Durham, men efter deras ledningsmål tog United över alltmer. Lizzie Arnot slet i vanlig ordning på sin vänsterkant och samarbetade bra med Charlie Devlin, och tillsammans skapade de en hel del målchanser, varav en slutligen placerades i Durham-målvakten Hannah Reids nät av Ella Toone.

Det var alltså oavgjort mellan lagen när man gick ut i halvtidsvila, och när det var dags att sparka igång andra halvlek hade Lizzie Arnot ersatts av Jess Sigsworth. Efter dryga kvarten spelad tilldelades Durham en straff efter att Kirsty Smith spelat handboll i straffområdet, och den förvaltades väl av Beth Hepple som därmed gjorde 2-1 för hemmalaget, och United var i uppförsbacke igen.

I minut 70 fick Ella Toone lämna plats för Lauren James och Kirsty Hanson byttes ut till förmån för Leah Galton. Detta byte hjälpte dock föga i att ändra matchbilden där Durham hade övertaget, och i minut 88 kunde Zoe Ness göra 3-1 för hemmalaget, vilket också blev slutresultatet. Nästa match spelas på torsdag, då är det inga mindre än Willie Kirks Everton Ladies som står för motståndet i FA WSL Cup. Den meriterade Willie Kirk lämnade som bekant United för någon vecka sen efter att ha inlett säsongen som assisterande manager till United-tränaren Casey Stoney, men kommer redan nu att för första gången ställas emot sin gamla klubb då United gästar honom och hans lag på Southport FC.