Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Valencia – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Det mesta var egentligen redan färdigt redan innan kvällens match på Estadio de Mestalla sparkade igång. Både Manchester United och Juventus gjorde sig i förra omgången klara för avancemang medan Valencia säkrat tredjeplatsen utom räckhåll för Young Boys.

Första halvlek

Det blev en första halvlek som var seg som sirap i många avseenden. United var osynkat och många spelare verkade rent av avslagna medan Valencia lät dröja på sig innan man började hitta in i matchen. Men tillslut kom det igång, för Valencia.

Efter 17 minuter, efter att Jones i sedvanlig Jones-anda rensat med skallen och gett retur, slog hemmalagets egenproducerade Soler enkelt in ledningsmålet. Det var en fullkomligt passiv backlinje som lugnt tittade på medan Valencias 21-åring enkelt fick lägga bollen till rätt, ställa in siktet och utan vare sig vidare kraft eller precision sköt bollen i mål. Vad som hände är helt obegripligt för mig. Varför var det ingen i backlinjen som agerade? Hur kunde Romero inte vara mer alert? Jag fattade ingenting.

Embed from Getty Images

Matchen fortsatte på inslagen väg. Valencia var ju cementerade som gruppens tredje lag redan innan matchen och gjorde sig ingen direkt brådska att försöka trycka in fler mål. Inte heller United verkade känna någon större press på sina axlar utan fortsatte i total förvirring och uddlöshet att rulla boll.

Självmålet

Det han inte gå många minuter från avsparken i andra halvlek till att Valencia hade utökat sin ledning med ytterligare ett mål, tack vare en viss Phil Jones. En mot en i en situation som såg ut att vara helt under kontroll så sköt Jones helt sonika in bollen i eget mål bakom Romero. Jag kände inget annat än tomhet. Enligt obekräftade källor skulle detta självmålet dessutom kunna vara det första för Manchester United i Champions League sedan Phil Jones sköt bollen i eget mål i november 2011 när vi mötte Benfica. Ridå.

Embed from Getty Images

Det kändes hopplöst. Tack och lov hade vi redan poängen som behövdes men på sättet som matchen tagit form spelade det ändå all roll i världen. Vi presterade uselt och förmådde oss inte att göra någonting åt det. Men så kom Rashford.

Fred fick lov att kliva av planen i 57e minuten till förmån för Rashford. Det var dock ingen bländande entré för den unge engelsmannen. Han var relativt osynlig på sin kant och lyckades inte att driva upp tempot som man hade hoppats. Men han tuffade enträget på och i 87e minuten lyckades han att trycka in ett reduceringsmål. Mer än så blev det dock inte.

Champions League fortsätter

Vi får väl lov att säga att vi ändå, mot alla odds och kvällens resultat till trots, är vidare i Champions League. På måndag väntar lottningen för det fortsatta spelet och innan dess ska vi ha trasslat oss förbi en riktig mardrömsmatch på Anfield.

Åttondelsfinalerna kommer att spelas i två omgångar i februari och returer i mars. Ettorna kommer att lottas mot tvåorna. Det innebär att vi står mot följande potentiella motståndare:

  • Dortmund
  • Barcelona
  • PSG
  • Porto
  • Bayern München
  • Real Madrid

Tittar vi på pappret är förhoppningen att vi lottas mot Porto. Samtidigt har Porto gjort ett stabilt gruppspel, förvisso i den kanske sämst rankade gruppen. Portugiserna har vunnit fem matcher och förlorat en. De placerar sig därmed som övertygande etta i sin grupp fem poäng före tvåan Schalke.

Manchester United landar alltså tillslut på tio ihopskrapade poäng och slutar två i gruppen, två poäng bakom Juventus. Ett Juventus som faktiskt förlorade sin match ikväll mot Young Boys med 2-1. Men det spelade ju mindre roll för det slutgiltiga resultatet i gruppen.