Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Vi är långt ifrån, du kan inte bara köpa möbler

José Mourinho höll idag presskonferens inför Manchester Uniteds bortamatch mot Liverpool. Managern gav ingen tydlig skadeuppdatering. Istället blev det fokus på de båda klubbarnas arbete.

Dessutom silly season-snack, där det påstås att United är beredda att betala en rekordsumma för Kalidou Koulibaly. Samtidigt motstridiga rapporter, då det uppges att Mourinho är frustrerad för att United inte vill värva.

Mourinhos presskonferens

Mourinho var inte på sitt allra mest optimistiska humör på presskonferensen.

…skadeläget

Mourinho påpekar att Nemanja Matic och David de Gea vilades i onsdags. Övriga som stannade hemma i Manchester var skadade och är fortfarande skadade. Spelare väntas dock tillbaka på dagens träning.

“Alla de [som saknades i onsdags] tränade inte igår igen. Idag, jag vill inte säga ett test, men en introduktion till träning för att se om vi kan öka imorgon och ha dem tillgängliga på söndag.

“Jag hoppas att några kommer att vara, låt oss säga, tillgängliga. Men säkert är att några inte kommer att vara det.”

Victor Lindelöf och Alexis Sánchez är långtidsskadade och inte aktuella (om nu inte Lindelöf gör en sensationellt snabb comeback).

Diogo Dalot, Matteo Darmian, Anthony Martial, Luke Shaw och Chris Smalling var spelarna som stannade hemma i onsdags. Dessutom blev Scott McTominay (före matchen) och Marcos Rojo (under matchen) skadade i Valencia. Samtliga är alltså osäkra kort inför söndagen.

…om taktiken

“Jag ska försöka, jag försöker alltid. Jag vill spela ett lag som är kapabelt att vara med mig med den viljan och den ambitionen. Vi möter ligaledaren och ett lag på topp men vi har våra kvaliteter och vår potential.

“Även med de problem vi har och med tvekan om lag och taktik – för vi vet inte vilka som är tillgängliga – kommer vi att ha ett lag som kommer att slåss för segern.”

…om titlars betydelse

“Det beror på hur du tar dig an det. Jag tycker att titlar betyder någonting. Framför allt när du har potentialen att slåss för titlar och du säger att målsättningen är att vinna titlar. Ibland är det inte väldigt intelligent att säga så. Men när du har potentialen finns inget att gömma.”

…om värvningar och sånt

En journalist påpekade att Liverpool spenderade stora summor i somras och verkar ha tagit stora steg framåt.

“Det handlar inte bara om pengarna de spenderade i somras. Det handlar om många saker.”

På vilken position behöver United förstärka?

“Det handlar inte bara om att spendera pengar och förstärka laget. Ett fotbollslag är mer än så. Det är lite som ett hus. Du kan inte bara köpa möbler. Du måste jobba på huset och när huset är klart kan du köpa möbler.”

Hur långt ifrån ett Mourinholag är det här laget?

“Långt.”

Varför?

“Långt.”

Ja, men vad är anledningen till det?

“Anledningarna är det jag sa [på den tidigare frågan], det handlar inte bara om att köpa spelare.”

…om media

Är José Mourinho orättvist behandlad i media?

“Jag vet inte vad jag ska säga till dig. Jag vill inte analysera det.

“Vi fick två positiva resultat mot Liverpool förra säsongen, vi vann en. Vi har inte förlorat på fyra tror jag. Men det är i det förflutna och jag vill inte fokusera på det. Jag måste fokusera på nästa match, nästa match är den som är viktig. Det är det.”

Koulibaly på ingång och Mourinhoilska

Manchester United överväger att göra Napolis mittback Kalidou Koulibaly till tidernas dyraste försvarare. Åtminstone påstår Evening Standards James Robson det. Det är förväntat att Napoli kommer att kräva 100 miljoner pund för sin försvarsgeneral.

Funkar det inte med Koulibaly ska Mourinho vara beredd att värva Toby Alderweireld (Tottenham), Milan Skriniar (Inter) eller Alessio Romagnoli (Milan) istället.

En mittbacksvärvning betyder mest troligt att minst en försvarare kommer att lämna klubben, med Eric Bailly och Marcos Rojo som troligaste alternativ.

Över på Telegraph målas dock en annan historia upp. Dave Woods och James Ducker påstår i en gemensam artikel att José Mourinho är på kollisionskurs med Ed Woodward. Managern ska bli allt argare över utebliven aktivitet på transfermarknaden. Annars pekar de på ungefär samma lista av mittbackar in och ut, med Phil Jones som adderat namn över disponibla mittbackar.

“[Klubbledningen] jobbar inte på att sälja spelare, de jobbar inte på att köpa spelare,” säger en källa nära Mourinho till tidningen. Och de har 58 scouter och 3 chefer för scouterna. Det är löjligt. José tycker inte att det är det bästa sättet att driva en fotbollsklubb på.

Fotbollsmuseet börjar ta betalt

Många uppskattar att besöka National Football Museum under ett besök till Manchester.

Från och med nästa år kommer det inte längre vara gratis att göra så, såtillvida du inte bor i Manchester. Inträde kommer framöver att kosta tio pund (med rabatt för barn, studenter, arbetslösa och pensionärer) och ger då full tillgång till museet i tolv månader. Det innebär att aktiviteter som tidigare har kostat pengar numer kommer att ingå i biljettpriset (med något undantag).

Atkinson dömer på söndag

Vi kommer att få Martin Atkinson som domare i matchen mot Liverpool på söndag. Atkinson får sällskap av Stephen Child och Lee Betts som assisterande domare med Anthony Taylor som fjärdedomare.

Atkinson har gjort 41 Unitedmatcher (24-9-8) och 55 Liverpoolmatcher (24-16-15). Senast vi hade Atkinson var i 3-2-segern borta mot Manchester city i april.

Att Atkinson dömer är ett gott tecken, på fyra matcher mot Liverpool med Atkinson har vi tre vinster och en oavgjord.

Atkinson var domare när John O’Shea gjorde matchens enda mål på Anfield i mars 2007. Sedan fick Atkinson vänta till säsongen 2014/15, då han dömde båda mötena. Louis van Gaals grabbar vann med 3-0 på Old Trafford och med 2-1 på Anfield, där Steven Gerrard blev utvisad.

Senaste matchen för Atkinson mellan United och Liverpool var 0-0-matchen på Anfield i oktober förra året.

Vi har också fått julperiodens domarval:

  • Cardiff (B, 22/12): Michael Oliver
  • Huddersfield (H, 26/12): Jon Moss
  • Bournemouth (H, 30/12): Lee Mason
  • Newcastle (B, 2/1): Andre Marriner