Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Paris Saint-Germain i Champions League åttondelsfinal

Embed from Getty Images

Lottningen till åttondelsfinalerna i Champions League är slutförd, och det blev vad man kan kalla för en mardrömslottning då United lottades mot Paris Saint-Germain. Eftersom United slutade tvåa i sin grupp inleder laget dubbelmötet på hemmaplan tisdagen den 12 februari och får avsluta borta onsdagen den 6 mars.

Buffon, Silva, Verratti, Mbappé, Cavani och Neymar – det är bland annat dessa killar som United alltså skall försöka besegra. Även Unitedfloppen Angel Di Maria finns i klubben, och han verkar trivas väsentligt mycket bättre i Paris än i Manchester.

Detta blir första gången United ställs mot Paris Saint-Germain i tävlingssammanhang. Enda mötet klubbarna emellan var i den sista träningsmatchen sommaren 2015, då lagen möttes i Chicago. Den gången vann PSG med 2-0, efter mål av Blaise Matuidi och en viss Zlatan Ibrahimovic.

Paris höst

Paris Saint-Germain är en av alla dessa klubbar som mer eller mindre ägs av ett land, i detta fall Qatar. Sedan de tog över 2011 har laget slutat tvåa, etta, etta, etta, etta, tvåa och etta i franska ligan. De har också lagt ut absurda transfersummor mer eller mindre varje år, ingen som läser här behöver väl informeras om att Neymar och Mbappé är de två dyraste värvningarna i fotbollshistorien. Under denna tid har Champions League dock alltid räknats som ett misslyckande, då de som längst tagit sig till kvartsfinal. Faktum är att laget har åkt ur redan i åttondelsfinal de två senaste säsongerna.

Den här säsongen har man spelat 16 ligamatcher, vunnit 14 och spelat två oavgjorda vilket gör att laget leder ligan med tio poäng före Lille. Och då har PSG spelat två matcher färre än Lille, så den egentliga poängskillnaden kan hävdas vara 16 poäng.

Embed from Getty Images

I höstens Champions League-gruppspel hade man relativa bekymmer, efter fyra omgångar hade man bara fem poäng och laget var faktiskt tvungna att vinna sista matchen borta mot Röda Stjärnan för att vara säkra på att gå till slutspel, och då skall vi minnas att Röda Stjärnan i sina två tidigare hemmamatcher under hösten spelat 0-0 mot Napoli och vunnit med 2-0 mot Liverpool.

PSG gjorde dock processen kort med serberna och vann med 4-1, vilket gav gruppsegern före Liverpool. Tre segrar, två oavgjorda och en förlust med 17-9 i målskillnad blev facit, vilket innebär att man var laget som gjorde flest mål men man var också den gruppvinnare som släppte in flest mål.

Lottningen i sin helhet

Så här spelas samtliga åttondelsfinaler, med matchdatum bekräftade av UEFA. Starttid på samtliga matcher är 21.00.

Manchester United – Paris Saint-Germain (12/2 och 6/3)
AS Roma – Porto (12/2 och 6/3)
Ajax – Real Madrid (13/2 och 5/3)
Tottenham – Dortmund (13/2 och 5/3)
Lyon – Barcelona (19/2 och 13/3)
Liverpool – Bayern München (19/2 och 13/3)
Schalke 04 – Manchester City (20/2 och 12/3)
Atletico Madrid – Juventus FC (20/2 och 12/3)

Res med oss till Manchester!