Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Goals galore!

Sent ska syndarn vakna, och även cynikern verkar det som. Men nu jäklar är man både pigg och vaken! Var alldeles för överväldigad senast för att få ur mig något vettigt, och jag kan inte lova att jag får ur mig något vettigt idag heller men jag är åtminstone inte överväldigad, för nu har verkligheten kommit ikapp lite. Ole har landat i Manchester, och jag har landat i att Ole faktiskt är i Manchester. Så.
Något jag legat och tänkt på om kvällarna över julen, och som faktiskt har stört mig lite, är att valet av Ole (just to be clear, jag är fortfarande DÖDLIGT lycklig att han är vår manager) så uppenbart är klubbens sätt att vinna tillbaka oss. Fansen. Med ett ansikte vi älskar, som sitter på någon som kommer säga rätt saker till media. Göra rätt, säga rätt, vara rätt. Någon som inte är Mourinho. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med detta, men kanske att klubben (Glazers, Ed, styrelsen) ska veta att det fortfarande inte är dem vi står bakom. Det är laget och Ole. Jag brukar smickra mig själv med att säga att jag visste att det skulle gå åt helvete med Mourinho till slut, men om det var något han gjorde bra så var det att han verkligen outade den inkompetens och girighet som driver United. Och jag vill att de ska veta att vi vet. Oavsett vilket ansikte de väljer ut för att rädda sina ansikten. För nu vet vi.
Nog om det. Nu: Huddersfield (som vi möter fem gånger om året känns det som). Först och främst, huuuur bra stämning kommer det vara på Old Trafford idag?! Önskar man kunde vara där just nu för jag är helt säker på att det kommer vara extra magiskt idag. Istället får vi väl se matchen på någon halvdan stream (tack som fan Viasat) och göra det bästa av dagen.
Vi har ett ganska späckat spelschema ett tag fram över, men det känns ändå bra att vi har Bournemouth och Newcastle coming up i ligan. Inga matcher är på förhand lätta matcher, men det känns som ett perfekt läge att ta oss ur den här evighetssvackan. För en sak är säker, smekmånad eller inte, men det är en helt annan vibe i United.
Att försöka förutspå vad Ole kommer hitta på idag är såklart inte enkelt. Strukturen och formationen kommer nog vara ganska samma, men frågan är hur mycket han vill rotera och prova runt. Förmodligen inte jättemycket, tror vi kommer se de största förändringarna i FA-cupen mot Reading i januari istället när han blivit lite varm i kläderna. Gissningsvis startar vi med De Gea i mål och Shaw till vänster. Smalling och Rojo är båda borta, så frågan är vilka av Lindelöf, Jones och Bailly som startar. Jag tror på Lindelöf och Jones, även om man såklart kan se logiken i att Ole skulle vilja få en närmare titt på Bailly. Jag hade också velat se Dalot till höger, men tror ändå att det blir Young som startar. Herrera och Pogba fortsätter på mitten, och det hade varit jättekul att få in Pereira där också, men gissar ändå att det blir Fred i slutändan och att Matic äntligen får kliva åt sidan. Vill samtidigt poängtera att Matic var bra senast, kanske gjorde han sin bästa match den här säsongen, men jag hoppas att Ole inser det Mourinho inte gjorde: att inte ens Matic kan spela 90 minuter i varje match. I synnerhet inte med det tuffa spelschema vi kommer ha de närmsta veckorna. Och framåt startar vi med samma manskap som senast; Martial till vänster, Rashford centralt och Lingard till höger. Lukaku är fortfarande iväg på grund av en anhörigs bortgång, men det ska bli intressant att se om Ole kan lura fram strikern vi vet bor i den där massiva hyddan. To be continued där!
Jag tippar slutresultatet 3-1 till United, och nu ska ni få återgå till Aladdinaskarna. God fortsättning kära vänner.