Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Bournemouth 4-1

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer blev blott den tredje United-managern att vinna sina tre första matcher (efter Sir Matt Busby och José Mourinho) när 45-åringens mannar slog Bournemouth med 4-1 på “Drömmarnas Teater”.

Paul Pogba hade stor show med sina två mål och en assist – men Marcus Rashford var inte mycket sämre han med en kasse och en framspelning. Anthony Martial var åter tillbaka i laget efter sjukdom och firade detta med en briljant yttersida som ledde fram till 3-0.

Romelu Lukaku var även han tillbaka efter att ha missat de senaste två matcherna pga personliga skäl – och belgaren gjorde avtryck direkt genom att, aningen offside, sätta spiken i kistan i den andra halvleken.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Kunde inte göra något på Nathan Akés reduceringsmål och var i övrigt lika trygg som vanligt. Skickade ett par utsparkar till fel adress men lyckades samtidigt spela sig ur ett par halvkniviga situationer under den första halvleken.

Ashley Young: 7

Bör nog ses som förstavalet till höger i backlinjen framöver. Gör vad som förväntas defensivt och bidrar med snabbhet och en bra passningsfot offensivt.

Eric Bailly: 5

Utvisad 79′. Får underkänt enkom på grund av den huvudlösa tacklingen med dryga kvarten kvar. Var i övrigt väldigt bra i min mening, med flertalet viktiga brytningar och täckningar av skott. Slängde även upp ett ben ovårdat högt i eget straffområde vid ställning 3-1.

Victor Lindelöf: 7,5

Ser av allt att döma ut att vara Solskjaers förstaval bland mittbackarna, och det med all rätt. Lindelöf passar som handen i handsken i det här spelsättet – när han får vara bollförande och lösa upp motståndarförsvaret med både passningar och egna löpningar framåt. Stabil defensivt, men kunde gjort det aningen bättre på ett par fasta situationer.

Embed from Getty Images

Luke Shaw: 6,5

Stabil igen. Jag önskar fortsatt mer av Shaw offensivt där jag ofta tycker att han tar fel beslut den sista tredjedelen, men annars fanns där inget att klaga på. Släppte inte förbi någon defensivt och behandlade bollen lugnt och tryggt i övrigt.

Nemanja Matic: 7,5

Följde upp de två tidigare lovande insatserna med ytterligare ett mycket bra dagsverk. Utöver ett bra och viktigt defensivt arbete stod serben för flertalet mycket fina öppnande passningar framåt. Att Matic hade den här typen av spel i sig hade nog många, inklusive jag själv, räknat bort sedan en tid tillbaka. Kul att se, och hoppas verkligen att han fortsätter på den inslagna vägen.

Ander Herrera: 7

Utbytt 76′. En väldigt stabil och trygg insats av spanjoren. Herrera är den perfekta spelaren i rollen mittemellan Nemanja Matic och Paul Pogba. Bra både bakåt och framåt samt ett mycket inspirerande presspel.

Paul Pogba: 9

Paul Pogba följde upp förra veckans 9:a i betyg med en… ja, 9:a! Fransmannen var återigen fullkomligt briljant i allt han gjorde. Var det inte en brytning på egen planhalva så var det en nick i motståndarens mål eller en genomskärare som öppnade upp hela spelplanen. Världsmästaren är en fröjd för ögat när han spelar som han gör just nu. Se till att njuta av varje minut, det tänker åtminstone jag göra.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard: 6,5

Inga poäng idag men fortsatt nyttig med sitt smarta rörelsemönster. Öppnade upp ytor för spelare som Pogba, Rashford och Martial att operera i – vilket inte ska förringas. Inte 26-åringens bästa match i United-tröjan, men ett stabilt dagsverk.

Marcus Rashford: 8,5

Utbytt 70′. Magnifik, igen. Inledde matchen med att snurra upp tre Bournemouth-spelare på läktaren och servera Pogba till 1-0 redan efter fem minuter. Fortsatte sedermera att hota “The Cherries” gång efter annan och fick välförtjänt också peta in en balja innan halvtidsvilan. Om Rashford kan bibehålla den här formen och samtidigt ta ytterligare kliv, då är jag tämligen säker på att vi har en ny United-legendar i görningen.

Anthony Martial: 7

Utbytt 81′. Det syntes direkt att Pogba och Co. var glada över att ha sin lekkamrat tillbaka efter sjukdom. Fransmannen rörde sig över hela anfallslinjen och hotade gång efter annan med smarta löpningar och delikata bolltouch. En särskilt delikat bolltouch var den yttersidan som spelade fram Rashfords 3-0-mål.

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku: 6,5

Inbytt 70′. Hann inte göra allt för mycket på sin ringa speltid den här matchen – men ett efterlängtat mål mäktade belgaren åtminstone med. Både skönt och viktigt att Lukaku fick stänka in den kassen, det kommer göra gott för fortsättningen.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men det måste sägas att det är kul att se Pereira få speltid, det har han gjort sig förtjänt av.

Phil Jones: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!