Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Party like it’s 99!

Äntligen, ÄNTLIGEN dags för FA-cup. Som ni frekventa läsare känner till är det min personliga favoritturnering, så jag blir alltid lite extra sprallig när det börjar dofta Wembley. Och nu när United har lyft på ett sätt jag inte trodde var möjligt, då är man ju nästan euforisk. Och som det perfekta lilla körsbäret på toppen av min chocolate and raspberry sundae kan det även bli så att vi får se en liten preview av Uniteds framtid då både James Garner och Tahith Chong finns med i truppen idag. Lite besviken då jag trodde att Mason Greenwood och Angel Gomes var de som skulle få chansen i första hand. Men är överlag nöjd, även om jag tror att varken Chong eller Garner startar idag.
Ole hintade på presskonferensen tidigare i veckan att han ville ge ett par starter till både Alexis och Lukaku, och detta gläder mig något oerhört. Vad Alexis beträffar har vi ju inte ens sett en bråkdel av fotbollsspelaren vi köpte från Arsenal. Jag anser att en Alexis i form är den bästa utespelare vi har i klubben, efter Pogba givetvis och strax före Martial, och det skulle vara en förbannad fröjd att få se honom blomma ut igen. Det är ju lite det som är spännande med de här äldre herrarna, som vi i vår trupp får räkna Alexis till. Hos unga spelare ligger spänningen i att inte veta vad man får, men att se en potential och följa dess utveckling. Hos de äldre vet man kanske i och för sig inte alltid heller vad man får (och här har vi Lex Di María..) men man vet någonstans ändå vilka de är och vad de kan. Därför känner jag enbart spänning och förväntan när jag tänker på vad Ole skulle kunna göra för att få Alexis att bli Alexis igen.
Och angående Big Rom.. Jag vidhåller fortfarande att Lukaku är den bästa målskytten vi har i klubben. Men som med alla andra (här har vi Lex Fellaini igen) är ju detta under förutsättning att han används på det sätt och i den roll han är absolut bäst. För Lukaku är ingen targetspelare, detta är något Mourinhos spelstil verkligen bevisat. Många frågar sig nu var och hur det ska finnas plats för Lukaku, i synnerhet sedan Ole tog över och Rashford fått chansen och gjort så utmärkt ifrån sig centralt, och hur Lukaku ska passa in i Oles United. Jag tänker dock att det enbart kommer göra livet lättare för Rom. Istället för att med en halvdan första touch behöva ta ner långbollar från De Gea, med ryggen mot mål och fyra försvarare bakom sig tror jag han kommer få använda sina styrkor på ett mycket bättre sätt sett till hur vi spelar nu. Med ytterbackar som ligger högt, kantspelare som utmanar och vågar driva framåt och in i banan kommer Lukaku förhoppningsvis få de bollar som han utifrån sina styrkor kan förvalta bättre. Korta svaret: jag tror inte Oles spelstil kommer ligga Big Rom i fatet, tvärt om. Det är nu han kommer få självförtroendet tillbaka, och då kommer målen som vi alla såklart vet att han har i sig.
I skrivande stund är det lite drygt en och en halv timme tills elvan släpps, och jag måste säga att det känns lite extra kittlande idag med den trupp vi har med oss. Jag tror vi startar med Romero i mål. Backlinjen är något skadeskjuten, så tror inte Lindelöf (som på sistone varit ett djur btw) får sin välbehövliga vila idag, utan att han startar tillsammans med Jones i mitten, och att de får Dalot och Shaw till höger, respektive vänster om sig. Bailly är som bekant avstängd, Rojo och Smalling är skadade, liksom Pogba. Sjukt svårgissat innermittfält med tanke på den trupp som är med, men gissar ändå på Fellaini, Fred och Mata, under förutsättning att Fellaini känner sig 100% fit. Det snackades lite i veckan om att han inte ens skulle vara aktuell att åka med, men nu är han det. Har svårt att se Ole spela Mata på högerkanten så där går eventuellt Pereira in, med Lukaku centralt och Alexis till vänster.
Nu tycker jag att ni liksom jag drar på er den röda tröjan (kanske Giggs är ett passande val idag?) och kickar igång denna underbara lördag. Party like it’s 99!