Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – London Bees 9-0

Halva säsongen har nu passerat, och man kan lugnt säga att United har gått som tåget. När seriespelet 2019 inleddes fortsatte man där man slutade i december 2018 genom att storstilat besegra London Bees hemma på Leigh Sports Village med hela 9-0, den största hemmasegern i detta unga Uniteds historia.

Vi är halvvägs in i säsongen, en säsong som varit ett enda långt segertåg med få plumpar i det imponerande resultatarkivet. Säsongens enda poängtapp i ligaspelet har båda gångerna kommit mot tabellfyran Durham, med ett oavgjort resultat i början av säsongen och förlust i december. Resterande lag har United kört över med varierande överlägsenhet, och säsongens största seger hittills var när man slog Aston Villa med 12-0 på bortaplan. Just nu huserar man på förstaplatsen i ligan, en poäng före Tottenham och två poäng före Charlton.

I FA WSL Cup (som motsvarar herrarnas ligacup) har man också nått stora framgångar genom att vinna sin grupp (Group Two North) efter att ha besegrat Liverpool, Everton och Durham, samt förlorat mot Reading som slutade på en andraplats i gruppen. Kvartfinalen spelas ikväll mot West Ham United Women FC.

Matchen senast spelades mot London Bees och återigen blev det stora siffror. I vanlig ordning satte United full fart från start, och redan i andra minuten kunde Charlie Devlin placera bollen i mål på en stolpretur efter skott från Mollie Green. Mål nummer två lät vänta på sig, men med nästan halvtimmen spelad kom ett av säsongens mer spektakulära spelmål. Uppspelet började med att Katie Zelem slog en kort frispark till Green som elegant lyfte bollen in till Devlin som tagit sig in i straffområdet. Devlin spelade på ett tillslag vidare bollen till Ella Toone som enkelt kunde placera in den i London Bees öppna mål, och Casey Stoney kunde inte göra annat än att le stort och applådera sina spelare. United dödade matchen helt genom att göra två snabba mål till innan halvtidspausen. För slog Lizzie Arnot till efter en cross av Kirsty Hanson, och två minuter senare var skytteligaledaren Mollie Green framme och gjorde sitt tionde ligamål för säsongen.

Stoney gjorde två byten i paus; högerbacken Martha Harris fick lämna plats åt Aimee Palmer och lagkaptenen Alex Greenwood vilades också till förmån för Naomi Hartley. Andra halvlek var tolv minuter gammal när Devlin gjorde sitt andra mål för dagen och tredje för säsongen, och tio minuter senare stod Lauren James, som bytts in för att ersätta Green, för matchens delikatess med en fantastisk genomskärare till Hanson som enkelt kunde spela fram Toone till sitt andra mål i matchen. Efter detta lekte James loss ordentligt och tog bokstavligen saken i egna händer. Två minuter efter sin briljanta passning fram till Hanson gjorde hon själv 7-0 och två minuter senare 8-0. Bees var vid det laget så pass nedtryckta att man inte orkade stoppa en framstörtande Devlin på ett korrekt sätt utan orsakade en straff till United i matchminut 78.

Trots att både Devlin, Toone och James endast var ett mål vardera från ett hattrick var det Zelem som la beslag på straffen, och med sin sedvanliga säkerhet placerade hon den bakom London Bees målvakt och fastställde resultatet 9-0.

Res med oss till Manchester!