Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Tottenham Hotspur – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer är historisk och Manchester United känns som Manchester United igen. En riktig kämpaseger – men ack så skönt! United var det bättre laget under den första halveken, om än knappt. Paul Pogba spelade fram Marcus Rashford briljant och 21-åringen placerade in segermålet ur snäv vinkel precis före paus.

Att Tottenham sedan inte fick hål på Uniteds utomjording mellan stolparna var på många vis surrealistiskt. Vilken makalöst bra målvakt vi har – den bästa i världen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 9

Ja, vad ska man säga. Superlativen räcker inte till för att beskriva denna målvakt. Elva räddningar, en hållen nolla och minst ett par parader av absolut högsta världsklass. Ge honom vad som helst, Ed Woodward – bara han signerar det där rackarns kontraktet!

Ashley Young: 7

Vår bästa högerback för tillfället och Tottenham-matchen var inget undantag. Höll bra koll på Heung-Min Son och bidrog offensivt med trygga bollbehandlingar smarta lösningar.

Victor Lindelöf: 8

Vår bästa mittback, utan tvekan. Svensken har tagit ytterligare kliv efter Solskjaers intåg och visar än en gång prov på den där skyhöga talangen som finns därinne. Det behövs förstärkning bredvid Lindelöf så snart som möjligt för att laget ska kunna nå ytterligare höjder, men att “Vigge” är en gjuten kugge ser jag som definitivt.

Embed from Getty Images

Phil Jones: 6,5

Gör ingen direkt dålig insats och bidrar till lagets hållna nolla. Men det faktum att Tottenham skapade chans på chans i den andra halvleken, och minst ett par av dem på grund av sämre försvarsspel från engelsmannens sida, gör att Jones inte når upp till samma betyg som övriga i backlinjen i min bok.

Luke Shaw: 7

Blev gång på gång attackerad längs sin kant under den andra halvleken och skötte det mestadels mycket bra. Det var dock omöjligt att hålla igen matchen igenom och Spurs tog sig förbi ett par gånger för mycket totalt sett, men många gånger mer på grund av dåligt defensivt understöd än bristfälligt försvarsspel från Shaws sida. Önskar dock mer offensivt från 23-åringen.

Nemanja Matic: 7

Var stabil allt som allt men sprang dessvärre bort sig i press- och positionsspelet under den sista halvtimmen. Har höjt sig avsevärt under Solskjaer och kommer fortsatt bli väldigt viktig den här säsongen om United ska kunna nå upp till både fjärdeplatsen och vidare spel i Champions League.

Ander Herrera: 7,5

Spanjoren har även han, likt så många andra, höjt sig rejält sedan tränarbytet. Har hittat perfekt in i sin roll på det centrala mittfältet mittemellan Paul Pogba och Nemanja Matic. Vinner mycket boll, är trygg i passningsspelet och visar gång på gång sitt högklassiga taktiska kunnande.

Embed from Getty Images

Paul Pogba: 7,5

Utbytt 92′. Uniteds stjärnmittfältare stod för ytterligare ett poäng i den här matchen när han briljant spelade fram Marcus Rashford till 1-0 precis före paus. Kunde, och kanske borde, ha satt punkt på matchen i den andra halvleken när han vackert blev framspelad av Martial utanför Tottenhams straffområde.

Anthony Martial: 6,5

Utbytt 73′. Martial var inte lika bidragande som han kan vara, men visar detta till trots återigen vilken fantastisk offensiv spelare han är. Utmanade framgångsrikt under den första halvleken och spelade delikat fram Pogba under den andra. Var dock rätt svag i det defensiva arbetet och Solskjaers byte i slutet av matchen var rättfärdigat och gav ytterligare balans i försvarsspelet.

Marcus Rashford: 8

Gjorde mål i sin tredje PL-match i rad – för första gången i karriären. Avslutet som sedermera gav de tre poängen var magnifikt. Snäv vinkel samt en försvarare hack i häl påverkade inte Rashfords prestation i avslutsläget och Manchester-grabben är alltjämnt påväg att göra anfallspositionen helt till sin egen.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard: 6

Utbytt 83′. Tog ett beundransvärt defensivt arbete och bidrog med smart rörelsemönster och fina kombinationer i övrigt. Visade dock inte tillräckligt för ett högre betyg än godkänt i den här matchen.

Romelu Lukaku: N/A

Inbytt 73′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Diogo Dalot: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 92′. Spelade för kort tid för att betygsättas.