Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det blir några ändringar, vi har tid för återhämtning

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer, som Manchester United fortsatt är noga med att påpeka är tillfällig manager, mötte på torsdagsförmiddagen pressen inför fredagskvällens möte med Arsenal i FA-cupen. Vartefter som har matcher målats upp som hans största test som manager för klubben. Nu står han inför ytterligare ett och också i ett vägskäl. Förlust på Emirates och United blir, av allt att döma, titellösa i år. Vinst och hoppet om en värdig avslutning i maj lever. 

Solskjaers presskonferens

Till skillnad från sin företrädare är Ole Gunnar Solskjaer tämligen öppen när han får frågor om laget och eventuella skador. Så var det även idag.

…skadeläget

“Nej, det är fortfarande de tre.”

Solskjaer fick frågan om skadeläget ändrat för Chris Smalling, Marcos Rojo och Marouane Fellaini. Svaret var som synes negativt.

“Smalling har börjat träna, så förhoppningsvis kan han kanske vara tillgänglig nästa vecka, det ser bra ut för honom. Fellaini och Rojo är fortfarande en bit ifrån. 

…Alexis Sanchez

I en intervju med MUTV före torsdagens presskonferens diskuterade Solskjaer Alexis Sanchez eventuella medverkan mot sin gamla klubb.

“Han kommer att vara involverad. Jag tror han skulle älska om publiken vände sig emot honom. Som spelare känner man stolthet och att man vill visa vad man kan. Han har varit fantastisk på träningarna och inställningen är riktigt bra, förhoppningsvis kommer han att njuta av matchen.”

…om att möta Arsenal och Unai Emery

Solskjaer konstaterar att det är något helt annat att möta Arsenal borta än Reading hemma i FA-cupen.

“Två helt olika scenarion, ja. Men, vi har en bred och bra trupp. Det finns spelare i den som behöver spela och som definitivt är bra nog. Det kommer att bli en eller två ändringar, helt klart. Du väljer dock inte bort en spelare framom en annan.”

“Arsene och Sir Alex var de managers som var med längst under min tid som spelare och de var fantastiska, institutioner i sina klubbar. Men Unai Emery är taktiskt väldigt bra, så jag tror de gjort en bra värvning.”

…det täta schemat och matcherna som väntar

Solskjaer medger att en förlust eller ett oavgjort resultat (ger omspel) vore det sämsta möjliga resultatet inför den månad som väntar. Samtidigt är han inte bekymrad över det tämligen täta schemat.

“Du prioriterar alltid nästa match. Så, nu prioriterar vi morgondagens match och sedan har vi lördag, söndag och måndag. Det är fortfarande tre dagar och en hel del tid för återhämtning inför Burnley. 

“Mötet med Burnley är inte direkt efter Arsenal. Vi har en hel del tid.”

Här är det värt att påpeka att José Mourinho, ibland med fog och ibland utan, starkt kritiserade det täta matchandet. Solskjaer å sin sida verkar stundom överdrivet positiv och ser tre dagar utan match som något bra.

United trea i inkomstligan

Från att ha varit den klubb i världen som tjänat mest pengar är United nu nedpetade till trea när revisionsbolaget Deloitte släppte sin årliga rapport över det finansiella läget i klubbfotbollsvärlden. United var etta på motsvarande lista i januari ifjol men nu är Real Madrid och Barcelona före. United drog in 581 miljoner pund under år 2018, ett tapp med drygt 8,8 miljoner. Deloitte konstaterar att United, trots återkomsten till Champions League, fick ungefär samma summa pengar från UEFA som då man vann Europa League.

Real Madrids uppsving förklarar Deloitte med att man dels rodde hem sin tredje raka titel i Champions League men också att man gjorde stora framsteg då det gällde sponsorer. 665 miljoner pund var vad Real drog in, att jämföra med Barcelonas 611.

Konstateras bör dock att Premier League fortsatt är den liga som drar in mest pengar. United har sällskap av inte mindre än fem andra klubbar på topp 10-listan.

Neymar ett frågetecken

PSG slog igår Strasbourg med 2-0 i franska ligan och befäster en redan säker serieledning. Orosmolnen kom dock svepandes över klubben efter att Neymar tvingats utgå med skada. Brassen vred samma vrist som i februari ifjol, en skada han tvingades operera och som var nära att hålla honom borta från VM. PSG har av förståeliga skäl inte kommenterat skadan desto mera, men mötet med United den 12 februari kan vara i farozonen.

Embed from Getty Images