Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Burnley 2-2

Embed from Getty Images

Ett obesegrat Manchester United under Ole Gunnar Solskjaer tog sig an Burnley under Old Traffords strålkastarljus. Matchen slutade 2-2 efter en osannolik avslutning på matchen där United hämtade upp ett 0-2-underläge från den 87:e minuten och framåt. Ett kryss är inte bra nog, trots upphämtningen, men visst var det skönt att efter många om och men få behålla förlustnollan intakt.

Tyvärr stannade det därmed med åtta raka segrar sedan tränarbytet i slutet av december. Irriterande nog var detta långt ifrån den match vi borde tappa poäng i på förhand – men så fungerar väl den här sporten, I guess…

Solskjaers laguttagning

Personligen gormade jag efter lite rotation inför den här matchen då vi inte har råd att slita ut/dra på oss skador på spelare när det extremt tuffa spelschemat så sakteliga närmar sig. Mittfältet var på förhand den viktigaste lagdelen ur den synvinkeln, med framförallt Ander Herrera i farozonen.

Ole Gunnar Solskjaer och hans tränarstab verkar ha varit av samma åsikt och smått oväntat blev det faktiskt Andreas Pereira som fick chansen i spanjorens frånvaro – och inte vår andra brasse, Fred. Det var uppenbart att Andreas, som han valt att ha som namn på tröjan, ville imponera. Så till den grad att det tyvärr påverkade hans insats negativt. Så negativt att det också resulterade i ett 0-1 mål – för det får han helt och hållet ta på sig, dessvärre…

I backlinjen fick Eric Bailly kliva åt sidan för Phil Jones, vilket på förhand inte kändes helt fel då Burnleys stora hot ligger i närkampsspelet och luftduellerna. I nästa match väntar Leicester på bortaplan, och det skulle inte förvåna mig om ivorianen är tillbaka i mittlåset till den drabbningen för att matcha “The Foxes” vassa djupledsspel.

Embed from Getty Images

Framåt såg jag personligen gärna att Marcus Rashford, Anthony Martial och Alexis Sanchez skulle starta. Detta då jag gärna velat se chilenaren få fortsätta bygga på sin lovande insats från Arsenal-matchen och att Jesse Lingard skulle behöva lite välförtjänt avlastning.

Så blev dock inte fallet och, smått överraskande, föll valet på Romelu Lukaku istället för Lingard. Medan Martial inte ens var med i truppen på grund av en lättare skada han ådragit sig i träning under helgen. Det sistnämnda betydde att Juan Mata fick starta på högerkanten – något jag inte är ett jättefan av på grund av hans tama explosivitet och spel en mot en.

I mina ögon blev det till sist laguttagningen som kostade United segern i den här matchen. För trots att det var individuella misstag som ledde fram till Burnleys båda mål, så kostade oss bristen på fart och genombrottskraft framåt ännu mer. Och, tyvärr, Andreas Pereira var uppenbarligen inte redo för den här typen av matcher.

Matchutveckling

Den första halvleken hade inte mycket att bidra med utöver en riktigt svag miss från Marcus Rashford som borde ha gett den här matchen en helt annan skepnad. Den andra började dock mer intensivt och känslan var att United kommit ut taggat till sista 45′.

Men, från ingenstans, bjöd sedermera Andreas Pereira Burnley på en gratischans då han tappade bollen precis framför eget straffområde. Detta resulterade naturligtvis i att motståndet enkelt kunde smälla in 1-0 genom Ashley Barnes.

Embed from Getty Images

United tryckte sedermera på och Tom Heaton förvandlades, likt han gjorde senast han spelade på Old Trafford, till en fullkomligt ogenomtränglig betongvägg. James Tarkowski och Ben Mee i mittlåset nickade bort precis allt och lite till medan de rödklädda samtidigt fick svårare och svårare att skapa lägen.

Sedan, från ingenstans igen, hittade Ashley Westwood in till en helt fristående Chris Wood som enkelt nickade in 2-0 i den 81:a minuten. Nattsvart.

Men visst hade matchen ännu en oväntad vändning i sig… Jesse Lingard drogs omkull och Paul Pogba kunde trycka in 1-2 i den 87:e minuten. Inte långt därefter, i matchminut 93, klev Victor Lindelöf fram och forcerade in 2-2 bakom en heroiskt kämpande Tom Heaton.

Embed from Getty Images

United kom dessvärre inte längre än så. Fruktansvärt tungt att tappa poäng i den här matchen. Ett par felaktiga val i startelvan samt några rejäla hjärnsläpp kostade de tre poängen ikväll. Ruggigt irriterande, men samtidigt skulle plumpen komma förr eller senare.

Detta KAN vara en poäng som betyder oerhört mycket i slutändan. Upphämtningen visar prov på stark lagmoral, trots att samtliga bör känna sig besvikna över att inte få med sig alla tre poängen idag.

Rashfords svaga insats

Efter en otrolig formtopp sedan Solskjaers inträde var detta en insats Marcus Rashford snabbt måste glömma. Det här var helt enkelt inte bra nog.

Embed from Getty Images

Den unga engelsmannen kunde gett United ledningen redan i den 10:e minuten då han frispelades föredömligt av Romelu Lukaku. Avslutet missades med råge och redan där kändes det som att den missen skulle bli kostsam. Det är mer “okej” att missa den typen av chanser i ledning, men vid 0-0 mot ett försvarsstarkt Burnley som bara växer och växer under matchens gång är det totalt avgörande att få hål på motståndet tidigt matchen.

Att Rashford fick spela på kanten istället för den anfallsposition han varit så framgångsrik i får Solskjaer ta på sig – men inte ska det behöva se så här tamt ut för det. Nej… Det var inte mycket som stämde för 21-åringen i den här matchen. Men en ny match och möjlighet väntar redan på söndag – se till att ta vara på den!