Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Burnley 2-2

Embed from Getty Images

United hade det kämpigt på hemmaplan mot ett väldisciplinerat Burnley. Efter rafflande slutminuter lyckades man dock vända  underläge till ovgjort  och matchen slutade 2-2. Viktigt att kunna vända förändra matchen som man gjorde men resultatet innebär inte desto mindre att OGS bländande segersvit är över och att United tappar viktiga poäng i jakten på Champions Leagueplatser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Kan inte belastas för något av kvällens mål. Gör några fina räddningar och är i sedvanlig ordning trygg och pålitlig.

Ashley Young: 6

Får flera tillfällen att producera farliga offensiva chanser för United. Men hans förarbete på högerkanten mynnat sällan ut i några direkt sprakande insatser.

Victor Lindelöf: 7

Bevisar återigen att han är vår viktigaste man i backlinjen. En säker dirigent med aldrig sinande kampvilja. Blir dessutom målskytt för första gången i Unitedtröjan vilket gav oss en viktig poäng.

Phil Jones: 6

Är godkänd efter att han genomfört en kontrollerad insats men en och annan viktig brytning.

Luke Shaw: 6

Gör en offensivt viktig insats där han samspelar fint med Pogba vid flera tillfällen. Springer sig dock slut under andra och försvinner därmed bort något från rampljuset.

Nemanja Matic: 6

Gör en av sina bättre matcher i denna för serben annars så tunga säsong. Solid.

Juan Mata: 6,5

Ständigt sökande, ständigt på rätt plats. Han gör en fin insats matchen igenom och ser till att United faktiskt kommer till avslut trots den inte övertygande utvecklingen av matchen.

Andreas Pereira: 5

Kom till start i Herreras frånvaro. Tyvärr blev det ingen lyckad start för spanjoren utan står istället bakom en hel del misstag och är dessutom orsaken 0 – 1. Blir tilllslut utbytt till förmån för Lingard.

Paul Pogba: 7

Ligger bakom det mesta som United skapar offensivt och är definitivt motorn på mittfältet. Får lite oroväckande känningar mot slutet av andra halvlek men sätter likväl säkert straffen som Lingard fixar i 87’.

Marcus Rashford: 5,5

Efter att har blivit målskytt fyra matcher i rad blev Rashford nu utan mål. Flera direkt svaga avslut och ett till synes något naggat självförtroende. Viktigt at han hittar tillbaka snabbt när tunga möten väntar.

Romelu Lukaku: 6

Gör sin första start i ligaspelet under OGS. Belgaren är hårt bevakad av Burnleys välväxta backar och han har inte marginalerna på sina sida idag. Han lämnar matchen mållös i 67’ minuten.

Jesse Lingard: 6,5

Inbytt 63’. Söker ytor och finner dem med sina pigga och fräscha ben. Han tvingar upp tempot, ett tempo som Burnley har svårt att hänga med i då engelsmannen inte sällan står obevakad.

Alexis Sanchez: 5,5

Inbytt 67’. Gör ett svagt inhopp där han inte lyckas producera någonting egentligen.