Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Joel Pereira klar för KV Kortrijk

Embed from Getty Images

Manchester United meddelade på torsdagskvällen att reservmålvakten Joel Pereira lånas ut till den belgiska klubben KV Kortrijk under våren. Utlåningen får ses som ytterst väntad då alternativet var att spela reservlagsfotboll. 

Under de sista timmarna av vinterns transferfönster meddelade Manchester United att man lånar ut den portugisiske målvakten Joel Pereira till KV Kortrijk. Lånekontraktet sträcker sig till säsongens slut och får ses som den minst dåliga lösningen för 22-åringen som i början av januari avbröt sin lånesejour i Vitoria Setubal. Pereira har sedan dess tränat med United och ingick i matchtruppen till mötet med Arsenal i FA-cupen.

KV Kortrijk är för närvarande tia i den belgiska ligan och har sex poäng upp till sjätteplatsen som ger en slutspelsplats i jakten på mästerskapet. Kortrijk ägs av Vincent Tan som också äger Cardiff i Premier League. Pereira får antas utmana belgaren Thomas Kaminski om platsen som förstemålvakt. Kaminski har vaktat målet i 20 av 23 ligamatcher hittills.

Som vi tidigare varit inne på tyder väldigt lite på att Joel Pereira har en framtid i Manchester United. David de Gea ryktas förlänga, Sergio Romero är kvar och Dean Henderson får anses ha passerat Pereira i hierarkin sett till hur hans säsong i Sheffield United utvecklat sig. Skulle Pereira ses som en spelare med stor potential skulle han rimligen lånas ut till en toppklubb i The Championship, inte till ett mittenlag i Belgien.

Det oaktat, lycka till Joel Pereira!