Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fulham it is!

Matchdag, Fulham coming up, och det finns ju såå mycket vi behöver prata om! Så mycket United, så lite bloggtid. Först och jävlar främst; Ole utsågs nyss till Premier League’s Manager of the Month. Så fantastiskt roligt, och självfallet helt välförtjänt. Dels för att en Unitedmanager inte tilldelats priset sedan Fergies dagar (förståeligt) men också för att det är en bekräftelse på att det Ole gjort sedan han kom till United är riktigt stort, även utanför Unitedbubblan. Något jag tänkt på ett tag är hur Moyes, Van Gaal och Mourinho alla misslyckades med att skapa en stämning baserad på självförtroende i klubben. Det Ole har gjort, bortsett från det som egentligen borde vara det lättaste i en managers jobb; att ta ut ett lag och sedan få det laget att spela på det sätt man instruerar dem, är att han har på bara ett par veckor ändrat hela truppens mind-set. Det tre olika managers inte klarat att göra på sammanlagt 5-6 år gjorde Ole på ett par veckor, och det smärtar mig lite att spelare som Wayne Rooney inte fick chansen att fortsätta spela för en manager som kan the United Way, utan istället fick sina karriärers dödsstöt när Fergie lämnade. Nu hade ju kanske just Rooney inte haft speciellt många fotbollsmässiga guldår kvar ändå vad det verkade som, men jag är helt säker på att det destruktiva United (som uppstod precis lika mycket till följd av Fergies pension som David Gills beslut att lämna) tog det lilla som var kvar, och Rooneys förfall kommer för mig alltid vara den tydligaste och mest deprimerande symbolen för hur det United vi kände och älskade dog.

Men nya tider väntar, bättre tider, och vet ni? Topp fyra (kanske till och med tre, om man vill vara riktigt optimistisk) lever! I allra högsta grad dessutom. Vi ligger i dagsläget femma, på 48 poäng, 2 poäng bakom Chelsea som sakta men säkert börjar krackelera. Och Spurs ska ju av tradition inte lyckas med något alls så.. chansen finns, och för första gången på flera år känns det som vi vill ta den, på riktigt.

Så, Fulham. Som vi borde ta av bara farten. (Och sno med oss Tim Fosu-Mensah hem när vi ändå är där..) Jag tror och hoppas att vi fortsätter spela med Lindelöf och Bailly ett tag framöver nu, för att riktigt ge dem chansen tillsammans. Folk verkar ha upprörts i absurdum av att Phil Jones skrev på ett nytt kontrakt i veckan. Riktigt sjuk reaktion på ett sunt och ansvarsfullt beslut kan jag känna. Dels för att 1: Phil Jones har aldrig varit, eller heller gjort anspråk på att vara något annat än en truppspelare. Hade hans karriär sedan starten som seniorspelare inte kantats av skador hade situationen kanske varit annorlunda, men nu är det som det är. Och min känsla är att en skadefri Phil Jones som fått en fair chans att utvecklas på planen snarare än i rehabcentret hade varit vår bästa mittback idag, så HUR kan man uppröras över att klubben förlänger med en sådan spelare? Dels också för att 2: om det blir så att Jones och klubben kommer gå skilda vägar i nästa transferfönster så är det väl förbannat mycket bättre att låta en annan klubb pynta ex antal $ för honom än att han går gratis? Utan att ha någon inblick i det finstilta i Jones kontrakt tror jag vi kan vara ganska säkra på att där inte finns någon deal om att han ska starta alla matcher i evig tid ändå, så take a chill pill folks. Att förlänga med Jones är en bra grej, förstår inte andra resonemang faktiskt. Men självklart ska det finnas en klick haters i varje supporterskara..

I övrigt så kommer vi starta med De Gea som vanligt, Shaw till vänster och Young till höger, som även han lär fira sin nya deal.. Jag hoppas på ett sätt att Matic får vila idag då vi har en hyfsat viktig match på tisdag, men tror trots allt att det blir Herrera, Pogba och Matic på mitten. Till vänster blir det Martial, till höger förmodligen Alexis, och framåt Rashford. Jag hoppas i alla fall att det blir Rashford. Lukaku är såklart ett alternativ men det är väldigt viktigt att starta med ett så vasst lag som möjligt idag, trots PSG som närmar sig..

Och nu: hög tid att skalla dagen. Stay classy reds!