Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Buffonge på provspel; Scholes i Oldham; Banks har avlidit

Om några timmar drar vi igång matchdagsbloggen inför kvällens match. Innan dess skall vi rapportera om några nyheter som inte är matchrelaterade.

Buffonge provspelar i Derby

Den 20-årige reservlagsspelaren DJ Buffonge kan mycket väl vara på väg att lämna Manchester United. Han befinner sig i alla fall för tillfället på provspel i Championshiplaget Derby, och fick hoppa in i deras reservlagsmatch igår.

Buffonge är en teknik mittfältare som kom till United i november 2015, efter ett lyckat provspel. Tidigare har han tillhört Arsenal och Fulham Han har ibland fått träna med A-truppen (bland annat inför senaste matchen mot Bournemouth) men har aldrig riktigt varit nära en A-lagsdebut än.

Han har spelat tio matcher och gjort tre mål i Uniteds reservlag den här säsongen. Vi återkommer när fler besked om Buffonges varande ges

Scholes tar över Oldham

Det blev klart redan igår, Paul Scholes tar över som huvudtränare för Oldham Athletic i League Two, på ett kontrakt för resten av denna säsong samt nästa.

Den som vill se Scholes första presskonferens som Oldhamtränare gör det här.

En intressant detalj är att Scholes är delägare i Salford City, som kämpar för uppflyttning till just League Two. Man kan ju undra hur det skulle kännas för honom om Oldham klarar sig kvar i League Two samtidigt som Salford går upp. Enligt reglerna får man inte ha intresse i två olika klubbar samtidigt, om man inte äger 10 % (vilket är just vad Scholes äger i Salford) eller mindre och det “enbart är för investeringsändmål”.

BBC:s Simon Stone skriver att Scholes potentiella intressekonflikt är godkänd, och det verkar alltså som att han skall få vara tränare för Oldham samtidigt som han är delägare i Salford City.

Gordon Banks död

Vi avslutar med en nyhet som inte är direkt Unitedrelaterad, men påverkar fotbollsvärlden. En av världens genom tiderna bästa fotbollsmålvakter, Gordon Banks, har avlidit.

Banks gjorde 73 landskamper och var en nyckelspelare för det England som 1966 vann fotbolls-VM. International Federation of Football History & Statistics har utnämnt honom till 1900-talets näst bästa målvakt, endast slagen av Lev Yashin.

Han är också känd för att i VM 1970 gjort en räddning som ofta kallats “The Greatest Save Ever”, ni ser den cirka 50 sekunder in i klippet nedan.

Banks representerade främst Leicester City och Stoke City under sin aktiva karriär. Några ligatitlar vann han aldrig, de enda två klubblagstitlar han står registrerad för är i ligacupen, 1964 med Leicester och 1972 med Stoke. Världsmästartiteln från 1966 gör honom ändå till en legendar inom fotbollen. Vila i frid.