Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jakten på sportchefen; Anklagelserna från UEFA; Funderingarna om Félix

Embed from Getty Images

Vi fortsätter slicka såren efter tisdagens tunga förlust mot PSG. Siktet är inställt på måndagens möte med Chelsea och i väntan på lagnyheter konstaterar vi att spekulationerna kring vem som ska bli Uniteds sportchef fortsätter. Utöver det så har UEFA riktat anklagelser gentemot såväl United som PSG för fansens beteende på Old Trafford.

Sökes: Sportchef

Vid sidan om rekryteringen av en ny, permanent, manager fortsätter även Uniteds (påstådda) rekrytering av en sportchef. Spekulationerna om huruvida United alls ska anställa en sådan har pågått en längre tid och intensifierades under hösten 2018. Diskussionerna gjorde gällande att José Mourinho motsatte sig en sådan rekrytering, men med portugisen ute ur bilden har spekulationerna åter tagit fart. Paul Mitchell, Beppe Marotta, Andrea Berta och Edwin van der Sar har nämnts som potentiella namn under processens gång, men nu skriver Andy Mitten på ESPN att processen är allt annat än enkel för klubben.

United söker, enligt Mitten, en sportchef som ska jobba jämsides med såväl managern som Ed Woodward. Därtill önskar man att sportchefen ska vara direkt involverad i spelarvärvningar och försäljningar, något som inte var tanken från första början. Ursprungstanken var att sportchefen skulle vara mer intern och arbeta med administration. Mitten konstaterar att United är välrepresenterade internt då det kommer till renodlade fotbollsfrågor. Han nämner här Tony Whelan och John Murtagh som arbetar med att rekrytera tränare och med att bygga tränarstaber. Därtill har United Matt Judge som jobbar fram spelarkontrakt.

Mitten tror inte att Mitchell är aktuell för jobbet och menar att United inte kommer att stressa fram ett beslut. Då managern av hävd har och haft en stark roll i United är det något klubben inte vill frångå. Samtidigt har svårigheterna i att hitta en stabil manager efter Alex Ferguson blottat svagheter hos klubben.

Embed from Getty Images

UEFA anklagar United

Både Manchester United och PSG har fått anklagelser riktade mot sig från UEFA efter mötet lagen emellan i tisdags. I Uniteds fall handlar det om att trappor, och därmed utrymningsvägar, på Old Trafford varit blockerade under matchen och att publiken ska ha kastat in föremål på planen. I det senare fallet handlar det om de flaskor som kastades mot förre Unitedspelaren Angel Di Maria. PSG:s fans anklagas för att ha eldat pyroteknik, för att ha kastat in föremål, förstört saker på arenan och för att man ”stört ordningen”.

Både Simon Stone och Paul Hirst på The Times menar att uppemot 800 stolar på bortasektionen förstördes under matchen och att ett antal av dem därtill kastades mot Uniteds fans på East Stand. PSG:s fans ska därtill ha förstört delar av skyddsnäten på kortsidan.

Samtidigt står det, enligt Hirst, klart att Di Maria undgår straff för att svurit mot Unitedfansen. Incidenten finns inte med i matchdelegatens rapport, varför spelaren inte kommer att straffas.

Félix för 100 miljoner?

Nej, i normala fall så förlitar vi oss inte särdeles mycket på vad The Sun skriver, men då bland andra ESPN väljer att snappa upp nyheten om João Félix så gör vi också det. Benficas 19-åriga underbarn sägs intressera Manchester United i sommar efter att klubbens scouter haft idel gott att säga om hans insatser. Portugisen rankas som en av Europas största talanger och har fått sitt genombrott i Benfica denna säsong. Félix, som trivs bäst som offensiv mittfältare, står noterad för nio mål på 23 matcher hittills.

Embed from Getty Images

Jones om Martial och Phelan

Phil Jones, som själv nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Manchester United, har i en kort videointervju pratat om Anthony Martials nya kontrakt, om försvarsspelet och om Mike Phelan.