Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen – Speltid efterlyses

Embed from Getty Images

Trots många utlånade spelare är de sammanlagda minuterna få då lånekollen gör februari månads andra nedslag. Dean Henderson fortsätter att imponera för Sheffield United medan Ethan Hamilton gör det bra i Rochdale. Utöver det finns det inte jättemycket positivt att rapportera denna gång. Skador och korta inhopp präglar genomgången.

Dean Henderson, Sheffield United

Två hållna nollor på tre matcher. Det är vad Dean Henderson kan rapportera in sedan senaste lånekoll. Plumpen i protokollet kom den 8 februari då Sheffield United spelade oavgjort, 3-3, mot Aston Villa. Ska vi tro rapporterna hade Henderson kunnat göra det bättre på de två första målen. Hemma mot Middlesbrough den 13 februari kom dock revanschen. Henderson höll säsongens tionde nolla då Sheffield vann med 1-0. I helgen som gick städade man av Reading med 4-0 på hemmaplan, vilket ger en andraplats i en haltande tabell. Henderson fick goda betyg, trots att han var sysslolös.

Joel Pereira, KV Kortrijk

Har ännu inte fått debutera för sin nya klubb. Har sett tre ligamatcher från bänken sedan ankomsten. Märkligt, då man kan anta att Pereira borde ha gått till en klubb som garanterar speltid.

Kieran O’Hara, Macclesfield

Kieran O’Hara fortsätter att få Sol Campbells förtroende i Macclesfield. Särdeles bra går det dock inte. Eller ja, sett till hur Macclesfield uppträtt tidigare i år får oavgjort mot två lag på den övre halvan sägas vara rätt okej. Mot Crewe (3-3) drog O’Hara på sig säsongens tredje varning, detta efter att han kapat en motståndare och orsakat straff. Mot Colchester, i lördags, blev det 1-1 vilket gör att avståndet upp till säker mark är en poäng.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe United

Har missat de tre senaste matcherna på grund av en knäskada. Inga säkra rapporter om när han kan vara tillbaka. Prognosen i början på februari talade om 6-8 veckors frånvaro.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Fortsatt skadad. Noterbart är att Aston Villa bara vunnit två av de elva matcher Tuanzebe missat.

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Fanns, förstås, inte med i Fulhams trupp mot United den 9 februari. Fulham har inte matchat sedan dess då man är utslagna ur FA-cupen.

Regan Poole, Newport County

Regan Poole fortsätter att få speltid i Newport. Fick 90 minuter som mittback när Mansfield besegrades hemma med 1-0 och när man föll med samma siffror hemma mot MK Dons. Mot Manchester City blev det respass i FA-cupen i lördags. Poole fick 90 minuter då Newport höll emot bra en halvlek men föll med 4-1. Poole fick idel goda betyg och rankades som hemmalagets bästa spelare.

Demetri Mitchell, Hearts

Fick ett åtta minuter långt inhopp som vänster wingback mot Livingston den 6 februari. Mot Auchinleck (ja, de heter så) i cupen fick Mitchell chansen från start som vänsterback. Mitchell blev både målskytt, varnad och skadad. Precis som för Borthwick-Jackson verkar det handla om en knäskada som enligt rapporterna håller honom borta fram till maj. Därmed får säsongen sägas vara över för Mitchell.

Matty Willock, Crawley Town

Debuterade för sin nya klubb hemma mot Oldham den 9 februari. Fick hoppa in på mittfältet i 75:e minuten i en match som Crawley förlorade med 3-0. Satt sedan på bänken matchen igenom borta mot Northampton (0-0) i helgen.

Callum Whelan, Port Vale

Har inte funnits med i truppen i de två matcher Port Vale spelat sedan övergången. Detta trots att han rapporterades vara tillgänglig mot Morecambe i helgen.

Tom Sang, AFC Fylde

Har inte funnits med, varken i startelvan eller på bänken för Fylde. Vad Sang gör där förblir en aning oklart.

Zak Dearnley, Oldham

Fick göra debut borta mot Crawley genom ett inhopp i 54:e minuten. Tackade för förtroendet genom att göra 2-0-målet med fem minuter kvar att spela. Fick som tack för det chansen från start mot Yeovil. Lämnade planen mållös efter 76 minuter. Lika mycket speltid blev det mot Crewe i helgen som gick. Även då lämnade Dearnley planen mållös. Det mest intressanta? Dearnley har fått Paul Scholes som tränare.

Ethan Hamilton, Rochdale

Fortsätter få sina 90 minuter i League One, nu senast borta mot Coventry (förlust 1-0). Fortsätter också att dra på sig gula kort. Mot Coventry kom fjärde varningen på fem matcher. Det betyder att Hamilton är avstängd mot Wimbledon på tisdag.

James Wilson, Aberdeen

Hoppade in i 64:e minuten borta mot Rangers (förlust 2-4) den 6 februari. Historien upprepade sig sedan hemma mot St Mirren i helgen. Wilson hoppade in i 64:e minuten och blev mållös även nu.