Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – London Bees 3-0

Det blev en bekväm resa vidare i FA-cupen för United, men efter komfortabla 3-0 mot seriekollegan London Bees väntar sannolikt tuffare motstånd efter kvällens lottningen till kvartsfinalerna. United dominerade matchen från början till slut och det var närmare 4-0 och mer till United än det var för Bees att reducera.

United började lika piggt som vi är vana vid, och matchen var bara ett par minuter gammal när Martha Harris fick dagens första chans att spräcka London Bees nolla. Framspelad av Mollie Green fick hon till ett riktigt bra tillslag från sin högerkant men bollen seglade förbi bortre stolpen och missade med en hårsmån. Strax efter var det Charlie Devlins tur att knacka på Bees dörr, och den här gången gick bollen i mål men dömdes korrekt bort på grund av offside.

Sett till Uniteds stora bollinnehav skapade man relativt få chanser efter Devlins bortdömda mål. Jess Sigsworth hade en nick utanför trävirket efter en perfekt slagen hörna av Alex Greenwood och Ella Toone, fyramålsskytt mot Leicester tidigare i veckan, nickade ett inlägg rakt i famnen på Bees målvakt Sarah Quantrill.

Matchen stod sig mållös betydligt längre än vi är vana vid när United spelar, men i 27:e minuten fick man äntligen hål på bortalaget, och det var notoriska målskytten Toone som slog till på sin egen retur och såg till att United tog ledningen med 1-0. Strax efter var Greenwood nära att stänka in en frispark, men Quantrill gjorde årets räddning och satte stopp för den planen. Istället blev det Green som fick sätta dit 2-0, som dessutom var hennes 13:e mål för säsongen, efter ett fantastiskt inlägg signerat Lizzie Arnot. Resten av halvleken spelades av utan större dramatik.

Andra halvlek startade precis som den första, med högt tempo från United, och ett London Bees som försvarade sig bäst de kunde. Sigsworth och Devlin hade ett par spridda chanser som inte gav utdelning. Med lite under timmen spelad fick Bees en spelare skadad och ett längre avbrott uppstod, under vilket United först passade på att byta ut Jess Sigsworth mot Lauren James, och strax efter Sio Chamberlain som inte fått ett enda skott mot sig, och istället låta Emily Ramsey (som nu är andremålvakt sedan Fran Bentley gick på lån) göra sin debut i den gröna tröjan. I minut 77 gjorde Casey Stoney sitt sista byte för dagen när hon bytte ut Greenwood för lite välförtjänt vila, och satte in kraftpaketet Kirsty Hanson.

De täta bytena blev dödsstöten för London Bees. James hade ett skott som tog i ribban och skakade målet ända ner i marken, och Kirsty Smith var ett par millimeter från att placera 3-0 i Quantrills vänstra kryss, men Beeskeepern stod för ännu en kvalificerad räddning. Det var till slut Devlin som avslutade Uniteds målskytte för dagen, och hon gjorde det med en riktigt fin chip som seglade över en chanslös bortamålvakt.

Nästa match spelas på onsdag kväll då man reser till Olympic Legacy Park för att möta Sheffield United i ligaspelet. Lottningen till FA-cupens kvartsfinal äger rum ikväll klockan 19.30.