Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United har tagit sin första seger på Stamford Bridge sedan 2012. Efter en taktiskt felfri match och flera lysande spelarprestationer kunde Ole Gunnar Solskjaers mannar ta tåget tillbaka till Manchester med kvartsfinalbiljetten säkrad.

Paul Pogba var matchens spelare i mina ögon, med ett mål och en assist, men Ander Herrera var inte mycket sämre han. Fransmannen har stått för 15 (!) poäng på 11 inhemska matcher under Solskjaer, medan spanjoren blivit något av en obesjungen hjälte.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Lugn och säker. Tog vad han skulle och bidrog med trygghet till backlinjen. Finns det en mycket bättre andramålvakt i världsfotbollen?

Ashley Young: 6

Började matchen skakigt mot Eden Hazard och drog tidigt på sig en varning – riktigt klumpigt och onödigt på offensiv planhalva. Höll sig sedan i skinnet och stod i slutändan för en solid insats. Var tydligt att han var beordrad att slå den raka, tidiga bollen mot Marcus Rashford i djupet.

Chris Smalling: 7

Jag är alltid orolig för Smallings spel med fötterna, men i den här matchen skötte han den biten utan några som helst svårigheter. Läste spelet galant och visade definitivt upp sig från sin bättre sida. Kul att se.

Embed from Getty Images

Victor Lindelöf: 7

Lika säker som sin mittbackspartner. Hade en osäker bollbehandling i början av matchen men skakade lätt av sig den och såg sedermera aldrig tillbaka. Är en av de mest givna spelarna i startelvan vecka ut och vecka in – med all rätt. Klubbens bästa mittback.

Luke Shaw: 6,5

Har verkligen utvecklat sitt defensiva spel i år. Följsam, positionssäker och man vet vad man får. Jag är fortsatt kritisk till hans kontribution på offensiv planhalva där han sällan varken vågar eller väljer rätt sistaboll.

Ander Herrera: 8

Vilken fullkomligt strålande match av spanjoren – en insats som kröntes med det vackra 1-0-målet på nick. Visade Ngolo Kanté hur man spelar Ngolo Kanté-rollen på sin egna hemmaplan. Kaptensmaterial.

Nemanja Matic: 6

Var inte långt ifrån att underkänna Uniteds defensiva ankare här. Att med ett redan (onödigt) gult kort i bagaget rusa in i två svåra dueller i rad, inom loppet av en minut, är inget annat än huvudlöst. Hade tur att han fick vara kvar på banan. Hans spel allt som allt lyfter honom ändå till godkänt.

Paul Pogba: 8

Ett mål och en assist tillsammans med ett riktigt hästjobb, som det så fint heter. Styrka, finess och smartness blandat med ett fotbollskunnande av högsta rang. Pogba var inget annat än lysande mot Chelsea.

Embed from Getty Images

Juan Mata: 6,5

Utbytt 76′. Betydligt bättre när han fick spela i sin centrala offensiva roll jämfört med den på högerkanten. Punktmarkerade Chelseas speluppläggare Jorginho i stora delar av matchen och bidrog med ett par fina bolltouch och kombinationer. Spela Mata i den här rollen eller spela honom inte alls.

Romelu Lukaku: 5

Utbytt 73′. Tyvärr, “Rom”, men tiden börjar så sakteliga rinna ut. Det är inte att han inte vill, för det betvivlar jag inte ett dugg, men många gånger känns det helt enkelt som att han inte kan. Lukaku har många fina kvalitéer, men det är tyvärr inga som kommer till sin rätt i det här United-bygget. Måste hitta ett sätt att ta sig förbi alla hinder och med det lyckas prestera ändå, för att på lång sikt bli kvar i klubben.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 93′. En mycket stark insats av Uniteds nummer tio. Löper oändligt, likväl i press- som i djupledsspel. Perfekt avvägt inlägg till Pogbas 2-0-mål. Få som matchar hans löpsteg i England.

Alexis Sanchez: N/A

Inbytt 73′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 93′. Spelade för kort tid för att betygsättas.