Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Sheffield United – Manchester United 0-4

Det blev ännu en trevlig kväll för United när man besegrade Sheffield United med 4-0 borta på Olympic Legacy Park. Man inledde målskyttet redan i första minuten genom Katie Zelem, och efter det blev det en bekväm resa mot segern. Vinsten innebar inte bara ett steg närmre Tottenham i tabellen för Casey Stoneys kvinnskap, utan också tredje raka segern för laget.

Stoney hade gjort fyra ändringar i startelvan från matchen senast, och tillbaka in i spel kom Lauren James, Amy Turner, Leah Galton och Katie Zelem. Det var för övrigt Zelem som inledde målskyttet för dagen bara några sekunder in i matchen. Alex Greenwood vann en hörna som hon snabbt spelade ut till Zelem. Zelem gjorde i sin tur inget misstag utan curlade in bollen i Sheffieldmålvakten Nikki Davies högra kryss, och satte därmed sitt sjätte mål för säsongen. Sheffield lät sig inte nedslås, och trots att United var det bättre laget och dominerade matchen helt och hållet stundtals slutade man aldrig fightas för att spräcka Uniteds nolla. Bara ett par minuter efter Zelems mål hade Sheffields Chloe Dixon ett friläge, men Chamberlain tvingades aldrig till något ingripande då Dixon sköt utanför.

Efter den missen bestod matchen länge av en ren kavalkad av chanser för United, men varken Greenwood eller Galton förvaltade sina lägen speciellt väl, och man gjorde inte 2-0 förrän i minut 27 då Lauren James gick på en av sina patenterade soloraider och stänkte dit dagens andra mål, som för övrigt var hennes åttonde ligamål för säsongen. Tio minuter senare såg James ut att upprepa samma move, men drogs ner framför mål, och domaren blåste således för straff. Ella Toone fick återigen förtroendet från elva meter, och gjorde givetvis inget misstag. 3-0 till United var ett faktum, och ett par minuter senare var halvleken slut.

Drygt fem minuter in i andra halvlek var det dags igen. Denna gången tog Toone rollen som assistent och spelade fram notoriska målskytten Mollie Green till Uniteds fjärde och sista mål för dagen. Halvleken spelades av utan någon ytterligare dramatik, och Sheffield kunde fullt förståeligt inte återhämta sig efter att Green hade satt sista spiken i kistan.

Segern betydde för Uniteds del att man klättrade upp till 34 poäng och närmade sig Tottenham som för tillfället toppar ligan med sina 39 poäng efter uddamålssegern mot Leicester senast, men det ska också tilläggas att United har två matcher mindre spelade, så tabellen haltar något. Nästa match kommer spelas söndagen den 10 mars och då är det Uniteds tur att möta Leicester i ligan, denna gången hemma på Leigh Sports Village.