Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool 0-0

Embed from Getty Images

H E R R E G U D vilken resa det blev över dessa 90 minuter. Om man var nervös innan så var man rätt och slätt spyfärdig efter matchens första 20 minuter.

Skadorna samlade sig på hög för United och innan den första halvleken var över var samtliga tre byten förbrukade. Ändå lyckades vi att ta oss igenom matchen med hedern i behåll. Vi säkrade en poäng medans Liverpool förlorade två.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Är inte särskilt pressad någon gång under matchen. Liverpool hade en svag offensiv med endast ett skott på mål under hela matchen. Ett skott som kom redan i första halvlek.

Ashley Young: 6

Försätter nästintill omgående United i en pressad situation efter en svag passning hemåt som leder fram till indirekt frispark. Han skärper väl måttligt till sig desto längre matchen går men övertygar knappast.

Chris Smalling: 7

Hade möjlighet att bli matchhjälte då han, via Matip, får bollen i mål. Men målet döms (korrekt) bort för offside. Han får sedan chansen igen att slå spiken i kistan på tilläggstid men når inte riktigt hela vägen fram med tåspetsen för att kunna styra bollen i mål.

Victor Lindelöf: 7

Succé igen. I ett hårt pressat läge visar han att han är en självklar spelare i truppen. Han har förmågan att se vart på plan han behövs som mest. Han har helt enkelt en otrolig spelförståelse.

Luke Shaw: 8

För mig en av matchens stjärnor. Ingenting tog sig fram på hans kant trots att han gång på gång utmanades av, en förvisso inte fulländad, Salah.

Ander Herrera: 6

Det blev inte många minuter för Herrera som redan efter 21 minuter blev tvungen att kliva av plan på grund av skada. Inte mycket mer att säga än att han under de minuter han faktiskt fick spela visade kampvilja och ledarskap.

Scott McTominay: 8

Vilken huvudspelare! Många lyfte säkert förfärat på ögonbrynen när startelvan kom men McTominay visade vad han går för och var tillsammans med Shaw verkligen en spelare som stack ut.

Paul Pogba: 7

Tvingas, på grund av alla skador, ner i en defensiv roll. En roll som han skötte med bravur under första halvlek. Under andra halvlek kan han kliva fram något igen och bli en spelfördelare. Det gör att United får ett mer offensivt spel. Samtidigt är det oändligt många felpassar som kommer från fransmannen

Juan Mata: 6

Blir inte heller han långvarig på plan utan byts ut efter blotta 25 minuter med skadekänning. Men han gör en av matchens viktigaste insatser då han tar en långlöpning som sätter stopp för Salah.

Romelu Lukaku: 6,5

Han är med och skapar Uniteds verkligt farliga chanser men lyckas inte förvalta lägena fullt ut. Självförtroendet är hårt ansatt hos belgaren men han fortsätter enträget att kriga.

Marcus Rashford: 6

Är den första spelare för dagen som drar på sig en skada men får likväl spela samtliga matchminuter. Han gör vad han kan med tanke på förutsättningarna. Det är tydligt att skadan gäckar honom då han inte kan göra sina maxlöpningar utan får nöja sig med att ligga på offsidelinjen och hugga.

Andreas Pereira: 7

Inbytt 21´. Kommer in med en krigarinställning som jag inte tror att någon annan av Unitedspelarna förmådde sig att visa upp idag. Han är energisk i sitt spel och gör en av sina bästa insatser för säsongen.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 25´. Att bli både inbytt och utbytt i en och samma match är knappast något eftersträvansvärt men så blev det idag för stackars Lingard. In kom han för att ersätta Mata och han lyckades göra några riktigt fina insatser innan han blev utbytt på grund av skada. Framförallt var han inblandad i en av matchens verkligt farliga chanser då en osjälvisk Lukaku spelade fram till Lingard i straffområdet.

Alexis Sanchez: 6

Inbytt 43´. Vill mycket men lyckas ändå inte hela vägen. Han får förvisso ta en del defensivt ansvar men han har inte förmågan att skapa chanser framåt när tillfällena väl kommer.