Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Paris Saint-Germain – Manchester United 1-3

Embed from Getty Images

Manchester United vann, och resultatet var stort nog för att ta oss vidare till årets kvartsfinal av Champions League. Förra året blev det respass av Sevilla, i år slår vi ut Paris Saint-Germain – det verkar inte finnas några gränser för vad detta lag kan åstadkomma, och oavsett kommer vi alltid ha Paris.

Snackisarna kom ut strax före midnatt igår, och vi hade även matchdagsbloggen med statistik och mycket annat. Senare under dagen kommer också vår Dagen efter-rapport, så därför kan jag tycka att det räcker med att gå raka vägen till betygen här.

Jag skall villigt erkänna att det kan vara en del glädjebetyg, även om jag har försökt sansa mig något. Hade matchen slutat 2-1 hade betygen sannolikt blivit lägre, men det är så fotboll fungerar – ett mål kan förändra allt, även hur vi ser på individuella insatser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Kan inte göra något på målet, och hade i övrigt faktiskt en förhållandevis lugn afton. Fick fyra skott på sig, tog de tre han kunde utan större bekymmer. Lite halvdassiga utsparkar emellanåt, men i övrigt bra.

Eric Bailly: 4

Utbytt 36. Den enda som inte klarar godkänt, och vid ett sämre resultat hade han faktiskt kunnat få ett lägre betyg. Spelade som högerback, vilket är något ovant för honom, men så här dåligt får det inte se ut. Di Maria och Bernat sprang åttor runt honom, och han lyckades med bedriften att båda upphäva offsiden och sen inte hänga med sin gubbe vid PSG:s mål.

Chris Smalling: 9

Hade en lite knackig start, men led också av att PSG kom fram alldeles för lätt på sin vänsterkant. Blev bara bättre och bättre ju längre matchen gick, Mbappé sökte sig ofta mot Smalling, troligtvis för att han trodde att han skulle få det lättare där. Det fick han inte, Smalling vann den matchen.

Embed from Getty Images

Victor Lindelöf: 8

Superstabil insats igen. Var tillsammans med resten av sina försvarskollegor den stora anledningen till att de Gea fick en lugn afton. En världsback, trots att han överglänses av Smalling.

Luke Shaw: 8

Varnad. PSG:s klass på Shaws kant var inte lika hög som på den motsatta, men sammantaget gjorde Luke Shaw en enormt bra insats. Kom framåt ett fåtal gånger, men det är framförallt i defensiven som han höll stenkoll.

Ashley Young: 7

Utbytt 87. Tuff inledning som högermittfältare, men spelade upp sig stadigt, särskilt efter Dalots inhopp. Sammantaget bra.

Scott McTominay: 8

Mötte en Verratti som var mer eller mindre omöjlig att ta bollen från – men McTominay gjorde det oerhört svårt för italienaren med sitt ivriga presspel. Hade inte mycket boll, men defensivt en viktig kugge att det bara blev ett insläppt

Fred: 8

Gjorde sammantaget en bra insats, men framförallt vill jag berömma honom för sin insats före straffen. Han såg att en PSG-spelare var på väg fram mot Rashford som lagt upp bollen på straffpunkten, och Fred sprang dit och knuffade bort spelaren (och de spelare som anslöt) så Rashford stördes så lite som möjligt. Bara det ger ett extra steg på betygsskalan, men även utan det var detta potentiellt Freds bästa match i Unitedtröjan då han höll det defensiva mittfältet bra tillsammans med McTominay.

Andreas Pereira: 6

Utbytt 80. Spelade vänstermittfältare vilket inte är hans mest vana position. Kämpade på flitigt, men bidrog inte så mycket i spelet med boll som vi hoppades på.

Romelu Lukaku: 9

Gör man två mål på bortaplan mot PSG förtjänar man kanske till och med högsta betyg? Jag nöjer mig dock med en nia, eftersom United hade så lite anfallsspel. Superalert vid Kehrers tidiga felpassning och gjorde precis vad en anfallare skall göra när han gick på returen som gav 2-1 efter Buffons tavla. Världsklass.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: 9

Även här fingrade jag på tian, detta nästan enbart på grund av hur kall han var vid straffen. Vi var alltså på stopptid i åttondelsfinalen av Champions League, denna 21 år unge man skulle slå sin första straff som seniorspelare någonsin och han vet att om han missar så går hans lag troligtvis inte vidare – och han drar till med den straffen som Buffon inte alls hinner ut på. Att kunna skjuta den straffen så hårt utan att dra den fem meter över är världsklass även det.

Embed from Getty Images

Diogo Dalot: 8

Inbytt 36. Fixade straffen som avgjorde matchen, och var allmänt en nivåhöjare på högerkanten både offensivt och defensivt. Visar stadigt potential för att bli en spelare av toppklass.

Tahith Chong: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas, men utmärkte sig efter 3-1-målet med att vinna tillbaka boll och stoppa upp PSG:s anfall både en och två gånger. Visst, han spelade bort bollen någon gång då också, men det skiter vi i nu.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 87. Spelade för kort tid för att betygsättas, men i framtiden kommer vi minnas att detta var dagen då Mason Greenwood debuterade för Manchester United. Vi kommer få se mer av honom framöver.

Embed from Getty Images