Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Arsenal – Manchester United 2-0

Manchester United vet nu hur det är att förlora på bortaplan under Ole Gunnar Solskjaer. I den viktiga sexpoängsmatchen mot Arsenal lyckades United tyvärr inte ladda om efter miraklet i Paris. Utöver att United inte riktigt var på tå blev en stor tabbe av David de Gea och flera riktigt fina ingripanden från Bernd Leno nyckeln till Arsenals seger. När Jon Moss gick på Alexandre Lacazettes filmning med 20 minuter kvar kunde Pierre-Emerick Aubameyang rulla in 2-0, efter det var United aldrig riktigt nära.

De Geas tabbe

Arsenal inledde matchen klart bäst. Deras 5-3-2 sprang sönder Uniteds 4-4-2, något som Solskjaer såg och efter knappa halvtimmen drog norrmannen ner Ashley Young som mittback bredvid Victor Lindelöf och Chris Smalling, och lät Diogo Dalot och Luke Shaw agerar wingbackar istället. Då kom United in i matchen på ett helt annat sätt, och var det bättre laget.

Embed from Getty Images

Tyvärr hade Arsenal lyckats ta en tidig ledning efter en ofattbar tabbe från David de Gea. Granit Xhaka sköt från 20-25 meter, de Gea såg bollen hela vägen – ändå la spanjoren sig åt vänster när bollen drog åt höger. Resultatet blev ett skott som gick nästan mitt i mål, och de Gea satt någon meter vid sidan av och kunde inget göra.

Vi förlorade mot oss själva och Leno

Vi skall börja med att ge beröm där det förtjänas. Bernd Leno var bra, han var till och med riktigt bra. Han stoppade Lukaku ett par gånger om, han hade ett flertal fina utrustningar, han var riktigt bra med fötterna och så hade han den lilla tur man behöver när Lukaku träffade ribban och Fred stolpen. Faktum är att United mycket väl kunde gjort både tre och fyra mål, men marginalerna var inte med oss.

Den känslan vi har nu måste vara den som en hel del supportrar till andra lag haft mot United under Moyes, LvG och Mourinho – de har varit bättre men de Gea har räddat oss. Nu var det Leno som stod för en riktigt fin insats, i ett i övrigt ganska mediokert Arsenal.

Embed from Getty Images

Men mest av allt förlorade United mot sig själva. Efter Pariskvällen fanns det en klar farhåga för att det skulle bli svårt att ladda om mentalt, och det var det jag tycker att vi fick se idag.

Hade Lukakus boll i ribban gått in, hade han lyckats runda Leno, hade Freds skott gåt en decimeter längre åt höger hade United fått ett mål som kunde tänt laget. Men det blev inte så, istället var det stolpe ut, istället var det att Leno hann dit och det var också en sådan kväll där vi får en straff emot oss som inte skall vara straff.

Det är, tyvärr, sådant här som händer, och ikväll är det bara att brya ihop och komma igen. Om Chelsea vinner sin hängmatch ligger vi sexa igen, men vi gör det bara tre poäng från tredjeplatsen och två poäng från fyran och femman. Det är åtta matcher kvar, alltså 24 poäng att spela om. Fem av dessa matcher skall United spela hemma (Watford, West Ham, City, Chelsea och Cardiff), och de tre bortamatcherna är mot Wolves, Everton och Huddersfield.

United kommer kunna plocka många, många poäng på dessa matcher, så vi skall inte deppa ihop för mycket inför framtiden. Detta var en naturlig reaktion, att spelarna inte mentalt kom upp till 100 %. Det vi kan ta med oss är att vi faktiskt spelmässigt var bättre än Arsenal på deras hemmaplan.

Greenwoods Premier League-debut

Till sist måste vi också notera att Mason Greenwood fick debutera i Premier League med tio minuter kvar. Solskjaer gjorde vad han kunde när han tog ut Nemanja Matic och satte in Greenwood och satsade på någon form av 4-2-4.

Den unge engelsmannen kan inte påstås ha varit speciellt involverad i några farligheter, mycket på grund av att United inte hade något ordentligt anfallsspel.

Res med oss till Manchester!