Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wolverhampton – Manchester United 2-1

United åkte till Molineux och fick byxorna neddragna av Wolves. Man lyckades inte konvertera ett relativt stort bollinnehav till varken chanser eller mål och således är FA-cupäventyret över. 

Det är svårt att hitta några direkta ljusglimtar efter gårdagens förlust. Är egentligen bara Sergio Romero i målet som visar något slags övertygelse, trots två insläppta. Och nog för att många spelare var tillbaka efter en tids skadefrånvaro, men dessa satte inte precis någon positiv prägel på matchen för gästernas del.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Står för en makalös enhandsräddning på hörna i andra halvlek. Bra med fötter och tar det han ska. Bör knappast lastas för baklängesmålen. Argentinaren är helt enkelt för bra för att vara andremålvakt, men vill han ändra på det måste han hitta ny klubbadress, och det vill vi ju inte.

Diogo Dalot: 5

Varnad. Ersatte Ashley Young i dagens möte och gör det helt okej, exponeras inte allt för mycket på sin kant. Spelar med hög utgångsposition men lyckas inte uträtta särskilt mycket.

Chris Smalling: 6

Agerar tryggt i stora delar. Vinner det mesta i luften och är bra med fötterna. Hade några fina offensiva aktioner, däribland en liten dribblingsräd. Överträffar för närvarande sin svenske mittbackskollega. Lever dock farligt med sina tröjdragningar och livtag ibland.

Victor Lindelöf: 5

Varnad. Inblandad i en kontroversiell situation där han först fick syna det röda kortet efter en tämligen vårdslös tackling, räddades sedan med ett gult kort efter VAR-bedömning. Kanske sitter arsenalmatchen kvar. Svajig i en del situationer och hade motståndet varit vassare hade det straffat sig.

Luke Shaw: 6

1 assist. 2-0 målet får Shaw ta på sig fullt ut, vilket drar ner betyget på den i övrigt bästa utespelaren i United. Bidrar offensivt och är rak i sitt spel. Släpper inte många gubbar förbi sig, förutom målet. Fint förarbete till Rashfords reducering.

Ander Herrera: 5

Utbytt 62′. Varnad. Tillbaka från skada och visade fina intentioner i framför allt första halvlek. Var trygg med boll och vårdad i passningsspelet, men försvann allteftersom. Spelade i ett mittfält som inte var synkroniserat.

Nemanja Matic: 4

Utbytt 86′. Varnad. Man kan tro att serben är förprogrammerad. Gårdagens prestation ser ungefär likadan ut som övriga under säsongen. Sköter det defensiva arbetet okej, men är i vanlig ordning alldeles för slö i många situationer.

Paul Pogba: 5

Fick ta mycket stryk och kom inte till sin rätt. Hade ett par fina aktioner men kändes över lag låst och kladdade ibland väl mycket på bollen. Kom inte framåt i banan som önskat, trots Matics och Herreras närvaro.

Anthony Martial: 4

Utmanar och tar sig ibland förbi sin motståndare, men svårt med slutprodukten. Tappade ju längre matchen led. Var till slut helt osynlig.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 86′. Tillbaka från skada och sprang ungefär som han brukar. Rör sig över stora ytor och transporterar boll, men får inte ut något av värde.

Marcus Rashford: 5,5

Varnad. Spelade som ensam spets och hittar fortsatt målet, men har på sistone tappat i det spelmässigt och känns inte längre lika distinkt. Kan det möjligen ha att göra med Lukakus form på sistone?

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 71′. Lyckades inte sätta någon prägel på matchen.

Juan Mata: n/a

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 86′. Spelsde för kort tid för att betygsättas.