Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En svårköpt Jadon Sancho; Landslagsuppdatering

Embed from Getty Images

Det senaste dygnet har inte bjudit på särskilt mycket nytt i nyhetsväg. Men vi kan åtminstone bjuda på en uppdatering i Uniteds påstådda jakt på Jadon Sancho, samt en genomgång av gårdagens och dagens landslagsmatcher.

Bland annat väntar ett nordiskt möte för Paul Pogba och hans Frankrike.

Ingen prislapp på Sancho – än så länge

Följetången kring den före detta Manchester city- och nuvarande Dortmund-spelaren, Jadon Sancho, fortsätter. Den tyska tidningen SportBild skriver nu på morgonen om situationen – och det är inte de mest optimistiska uppgifterna ur United-synpunkt.

”Jag är långt ifrån att sätta en prislapp på Jadon. Men jag kommer att säga att, även för den största klubben i världen, hans övergång skulle bli svår just nu. Jadon kommer spela i Dortmund kommande säsong och vi planerar definitivt med honom”, säger Bundesliga-tvåans sportchef, Michael Zorc.

Om vi ska se det från den mer positiva sidan så är det inte direkt ovanligt att en säljande klubbs representanter kommer med den här typen av uttalanden. Alla spelare har givetvis ett pris. Det har tidigare visats genom exempelvis FC Barcelonas värvning av Ousmane Dembélé sommaren 2017 – när han lämnade just Dortmund för 120 miljoner euro.

Jadon Sancho stod i fredags för sin första landslagsstart i tävlingssammanhang när hans England hemmabesegrade Tjeckien med 5-0. Yttermittfältaren assisterade vackert till Raheem Sterlings 1-0-mål. 18-åringen har stått för 8 mål och 12 assist på 26 Bundesliga-matcher den här säsongen.

Landslag

Gårdagen:

  • San Marino – Skottland (EM-kval). Under gårdagen hade vi endast en United-spelare från seniorlaget i spel när Scott McTominay spelade dryga 30 minuter för sitt Skottland. Resultatet skrivs till en 2-0-seger borta mot San Marino.

Idag:

  • 14.00: Irland U17 – Finland U17 (träningsmatch) [McCann, Odubeko]
  • 19.00: Schweiz U20 – Italien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
  • 20.00: Nordirland U21 – Mexiko U21 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Galbraith]
  • 20.45: Montenegro – England (EM-kval) [Rashford]
  • 20.45: Frankrike – Island (EM-kval) [Pogba]
  • 20.45: Portugal – Serbien (EM-kval) [Matic]