Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Charlton Athletic – Manchester United 1-2

Gårdagen bjöd på en något jämnare match än vi är vana att se United i, åtminstone i ligaspelet. Slutresultatet skrevs dock till 1-2 i Uniteds favör samtidigt som toppkonkurrenten Tottenham förlorade på hemmaplan mot Sheffield, vilket innebär att United nu leder ligan med en poäng, och en match tillgodo.

Efter förra veckans svidande nederlag tillika uttåg ur FA-cupspelet mot Reading var det ett revanschsuget gäng som kom till The Oakwood. Casey Stoney hade gjort två ändringar i sin startuppställning från förra matchen, och denna gången var det Lauren James och Aimee Palmer som kom in istället för Amy Turner och Kirsty Hanson som båda fick en plats på bänken.

Den inledande kvarten var jämn, precis som man skulle kunna vänta sig när tvåan och trean i en serie möts. Även om det var Charlton som stod för matchens första riktigt vassa målchans när anfallaren Liz Ejupi skruvade bollen strax över Sio Chamberlains ribba så blev det till slut United som tog över bollinnehavet, och därmed också kontrollen i matchen.

Första halvlek förblev dock mållös, även om båda lagen hade ett par ordentliga chanser vardera att göra första målet för dagen. För Uniteds del var det Jess Sigsworth som såg mest målsugen ut, och kom riktigt nära att sätta 0-1 för bortalaget när hon chippade bollen över Charltons målvakt. Tyvärr rensades bollen undan av Charltonförsvararen Amelia Ritche i sista stund. Även Alex Greenwood hade ett ypperligt läge att ge sitt lag ledningen efter ett fint väggspel med Mollie Green, men det räddades av Katie Startup.

United fortsatte att ösa på även efter halvtidsvilan, och tio minuter in i halvleken träffade Ella Toone en Charltonförsvarare på armen med ett hårt  skott från nära håll, och domaren pekade helt korrekt på straffpunkten. Trots någon tidigare straffmiss var det Katie Zelem som gick fram för att ta hand om straffen. Den här gången gjorde hon inget misstag och Uniteds ledning var ett faktum.

Vi behövde inte vänta länge på att målskytten Zelem även skrev in sig i assistprotokollet. Ett par minuter efter sitt eget mål träffade Zelems hörna pannan på Jess Sigsworth som stenhårt nickade in sitt tolfte mål för säsongen. Charlton kämpade dock vidare och verkade inte vilja nöja sig med någon hedersam förlust. I minut 82 kom hemmalagets enda mål för dagen, men det blev hur som helst ett par spännande sista minuter innan domaren äntligen blåste av matchen och vi därmed kunde konstatera att United var i serieledning.

Nästa match möter United just topprivalen Tottenham på bortaplan, och mötet äger rum på söndag den 31 mars.