Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försäsongen 2019/20 bekräftad

Manchester United har bekräftat hur sommarens försäsong kommer se ut. Förutom de sedan tidigare annonserade matcherna mot Perth Glory och Leeds den 13 och 17 juli kommer United spela ytterligare tre matcher innan säsongen drar igång.

  • 13 juli, Perth Glory (Optus Stadium, Perth)
  • 17 juli, Leeds United (Optus Stadium, Perth)
  • 20 juli, Inter (National Stadium, Singapore)
  • 25 juli, Tottenham (Hongkou Stadium, Shanghai)
  • 3 augusti, AC Milan (Principality Stadium, Cardiff)

De tre sista matcherna, mot Inter, Tottenham och Milan är Uniteds matcher i sommarens International Champions Cup, de två förstnämnda som är annonserade sedan tidigare är “vanliga” träningsmatcher.

Matchen mot Inter blir tredje gången som United spelar i Singapore, och Shanghaimatchen blir femtonde gången United spelar försäsongsmatch i Kina.

En sak som är värd att notera är att tidsskillnaden mellan Sverige och Perth, Singapore och Shanghai är sju timmar, med städerna i Australien och Asien före oss i Sverige. Vi vet ännu inte lokal starttid, men troligt är att det blir kvällsmatcher där och därmed matcher på dagtid i Sverige.

Samtliga matcher visas live på MUTV och i Manchester Uniteds officiella app.

Kan krocka med Europa League-kval

Dale Johnson på ESPN påpekar en intressant sak. Om United slutar sexa så finns en risk att laget tvingas gå in i den andra kvalrundan av Europa League. Dessa matcher spelas den 25 juli och 1 augusti. United slipper dock andra kvalrundan om man kommer femma, eller om Manchester City vinner FA-cupen.

Men det är alltså inte helt omöjligt att det skulle kunna krocka, något vi får anta att United är förberedda på.