Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Watford 2-1

Det blev seger för Manchester United, en seger som faktiskt inte på långa vägar var rättvis. En perfekt passning från Luke Shaw som friställde Marcus Rashford och lite jävlaranamma från Anthony Martial räckte dock för att göra två mål, vilket i slutändan blev ett mer än vad Watford gjorde.

Fem skott på mål från United, åtta från Watford.

Åtta skott sammanlagt från United, tjugo från Watford!

Det är siffror man inte ofta ser på Old Trafford, men det var siffror vi såg idag. I slutändan är det ju dock som bekant målen som räknas, och Uniteds anfallsspelare är bättre avslutare än Watfords. Det gav segern idag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Släppte in målet från nära håll, där kunde han inget göra. I övrigt ett par bra räddningar och allmänt stabil. Var den som såg till att Watford inte gjorde ett tidigt ledningsmål

Ashley Young: 5

Utan att vara den som sattes på mer press än någon annan så visade Young igen att han inte riktigt håller. Som vanligt extremt dåliga inlägg när han väl tog sig framåt dessutom.

Chris Smalling: 7

Jag vet inte om jag någonsin kommer känna mig trygg med Chris Smalling och Phil Jones som mittbackspar, men trots noll hjälp från mittfältet fick de ändå undan de mesta idag, och gör man det ja då har man ju ändå gjort ett bra jobb som mittback. Just Smalling tog någon slarvig frispark för mycket kan jag tycka, men ändock bra.

Phil Jones: 7

Se Chris Smalling.

Luke Shaw: 8

1 assist. Fick extremt dåligt med hjälp från Martial, men klarade ändå defensiven bra. Den briljanta passningen till Rashfords 1-0 ger en extra höjning av betyget dessutom, plus att han hade ytterligare några räder framåt där han dock (som Adam skriver i snackisarna) för ofta tar fel beslut i avgörande lägen. Ändå bäst i United för dagen.

Embed from Getty Images

Ander Herrera: 4

Utbytt 63. Ingen intensitet, inget vettigt passningsspel och lyckades egentligen inte sätta Watford under press någon enda gång, vilket ju brukar vara Herreras specialitet. Det ryktas att han skall få en rejäl lönebump hos oss eller ännu mer hos PSG, vill han att något lag skall ge honom en lön nästa säsong måste han dock skärpa upp sig rejält. Klart sämst på plan.

Nemanja Matic: 5

Igen en svag match från serben och det är oerhört märkligt att Solskjaer ser honom som så fruktansvärt given trots McTominays fina insatser på positionen tidigare i månaden. Skall agera sköld för försvaret, idag var det fritt fram igenom för Watford.

Paul Pogba: 5

En match att glömma för fransmannen. Han kom aldrig riktigt in i det utan kändes ständigt två steg efter. Bryt ihop och kom igen.

Juan Mata: 6

Utbytt 63. Inledde till höger där han var totalt isolerad. Flyttade sedan in centralt där han stundtals länkade fint med framförallt Rashford. Han väger dock för lätt därinne, och saknar både snabbhet och tillräcklig målinstinkt.

Marcus Rashford: 7

1 mål. Var den offensivt som förtjänade bättre lagkamrater idag. Ständigt på språng, ständigt med brist på spelalternativ när han själv fick bollen och passningarna han fick var oftast dåligt. Förutom vid målet, där hans avslut är kliniskt. Mer sådant vill vi se.

Anthony Martial: 6

1 mål. Utbytt 77. Underkänd om det inte vore för målet. Var alldeles för stillastående i början, tog något fler initiativ från mitten av första halvleken till dess slut. Bra att han inte gav upp när hans klackskarv räddades utan att han kämpade in bollen i mål.

Embed from Getty Images

Andreas Pereira: 6

Varnad. Inbytt 63. Var involverad i det andra målet, och hjälpte backlinjen något bättre än Herrera gjorde.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 63. Fick officiellt ingen assist till det andra målet, men det var han som spelade in bollen till Martial som kämpade in den i mål. Gjorde ett okej jobb men inte mer på sin halvtimme.

Marcos Rojo: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas, men han spelade ändå!

Res med oss till Manchester!