Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Better Call Saul; Stressig sommar i antågande; Oles önskelista

Embed from Getty Images

Dagens nyhetssvep fokuserar till största del på vilka spelare som kan tänkas få lämna Old Trafford i sommar. Samtidigt funderar vi också på vilka som kan vara på väg in, även om de namnen är färre till antalet i nuläget. Nyckelfrågan på mittfältet är fortsatt om Ander Herrera stannar. Samtidigt rapporteras Ole Gunnar Solskjaer vilja förstärka alla lagdelar, utom på målvaktsfronten.

Saul ersätter Ander?

Sagan kring Ander Herreras vara eller icke vara i Manchester Uniteds och hans potentiella flytt till PSG rullar vidare. Samtidigt kommer också rapporter kring vem som ska kunna tänkas ersätta spanjoren, om en flytt verkligen blir av. Senast i raden av potentiella ersättare är Saul Niguez, till vardags i Atletico Madrid, detta enligt ESPN.

Ole Gunnar Solskjaer ser den spanske 24-åringen som ett bra komplement till Nemanja Matic och Paul Pogba på mittfältet. Problemet med Niguez är dels prislappen och dels det faktum att United kanske inte kan locka med spel i Champions League nästa säsong. Alex Shaw på ESPN skriver samtidigt att Herrera vill ha en veckolön på uppemot 200 000 pund i veckan, vilket ska vara för mycket för Uniteds del.

En svettig sommar?

BBC fortsätter på transferspåret och menar att United kan stå inför den i särklass mest svettiga sommaren på transfermarknaden sedan år 2015. BBC menar att sex spelare kan lämna klubben, men nämner bara tre av dem. Det är Ander Herrera, Juan Mata och Alexis Sanchez som namnges, medan man föga överraskande menar att United verkligen vill behålla David de Gea. Simon Stone menar att det handlar om att visa att klubben är beredd att backa upp sin nye manager i hans arbete med att bygga ett eget lag, och då behöver truppen rensas.

Stone skriver, till skillnad från sin arbetsgivare, vilka de övriga tre spelarna är. Det är inga överraskningar där heller. Matteo Darmian, Antonio Valencia och Eric Bailly är alla spelare som räknats bort av många. Darmian har knappt spelat på två säsonger, Valencias kontrakt kommer inte att förlängas medan Bailly inte varit någon favorit under Mourinhos senare tid eller under Solskjaer.

Även Simon Peach menar att United står inför ett par hektiska sommarmånader, om Herrera och Mata väljer att lämna. Peach menar att United, parallellt med förhandlingarna med nämnda spelare, har alternativ på lut ifall en eller bägge tackar nej till en fortsättning.

David McDonnell på Daily Mirror är inne på samma linje vad gäller spelare som skulle kunna tänkas lämna. Han lägger också till att Sanchez framtid är helt upp till Solskajer, men att chilenarens saftiga lönekuvert är ett problem.

Oles önskelista

Ole Gunnar Solskjaer får antas ha fått löften om att få agera och spendera på marknaden i sommar. Det medför förstås att managern har en önskelista på positioner han vill förstärka. James Ducker på Telegraph säger sig ha listan, och det är ingen chockerande läsning här heller. Solskajer sägs vilja ha en mittback, en högerback, en anfallare och en till två mittfältare beroende på vad Herrera och Mata väljer att göra. Det mest förvånande är kanske önskan om en anfallare. Det kan i sig tolkas som att Alexis Sanchez inte ingår i hans framtidsplaner eller att såväl Marcus Rashford och Anthony Martial ses som yttrar (i och med att ingen sådan nämns på önskelistan).

En av spelarna som skulle kunna tänkas falla in som en forwardsvärvning är Benficas Joao Felix. Portugisen har fått sitt genombrott i år och rankas som en av Europas största talanger.

Farväl, Fulham

Watfords 4-1-seger mot Fulham i förrgår innebär slutet i Premier League för Fulham för denna gång. Londonklubben satsade friskt under sommaren 2018 men har gjort en miserabel säsong som bland annat innefattat två tränarbyten. Tim Fosu-Mensah, som även han haft en knackig säsong, åker därmed ur ligan i år. Ifjol var det nära, då med Crystal Palace.

Den här dagen..

…för ett år sedan lämnade Ray Wilkins jordelivet.

Reserverna på Old Trafford imorgon

Manchester Uniteds reserver möter imorgon West Bromwich på Old Trafford. Matchen kan även ses i MUTV.