Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lindelöf lyfts fram som ny lagkapten; Ndombele på radarn; Solskjaer scoutar

Vi har en sällsynt matchfri helg att ta oss igenom innan den stora smällkaramellen på onsdag kväll, då FC Barcelona gästar Old Trafford. Detta innebär bland annat att Ole Gunnar Solskajer har möjlighet att åka och scouta vårt kommande motstånd i Spanien. På annat håll spekuleras det i huruvida Victor Lindelöf skulle kunna vara rätt man att ta över kaptensbindeln till nästa säsong.

I övrigt har vi ett par transferrykten att rapportera om – en central mittfältare och en högerback som kopplas ihop från Frankrike.

Lindelöf – ny lagkapten?

Det är lokaltidningen Manchester Evening News som spekulerar i vem som kan tänkas ta över kaptensbindeln när Antonio Valencia lämnar klubben efter säsongen.

Ashley Young, som vikarierat med bindeln under säsongen, har endast ett år kvar på sitt kontrakt och har en osäker roll inför kommande säsong. Ander Herrera, som tidigare varit högt upp på många supportrars önskelista, ryktas vara allt närmre en flytt till PSG.

Paul Pogba i sin tur kopplas samman med Real Madrid gång efter annan. David De Gea är ett annat alternativ, men frågan som MEN ställer sig här är om han verkligen har ledaregenskaperna som krävs.

Embed from Getty Images

Istället plockar de upp en viss svensk som förstahandskandidat.

“Med framtiden hos ett antal kandidater fortsatt oklar, har Lindelöf dykt upp som den ledande kandidaten till att bli den nästa lagkaptenen”, skriver tidningen.

Svenskens ledaregenskaper lyfts fram tillsammans med hans goda relation till spelarna och tränare Ole Gunnar Solskjaer.

“Men kanske är det största argumentet för ‘The Iceman’ det faktum att han förkroppsligar allt klubben står för med sin proffessionalitet och rena vilja att vinna”, skriver Manchester Evening News.

Solskjaer tillbaka på Camp Nou?

Ja, med en spelfri helg är det inte helt omöjligt att vi får se vår norska tränare på Camp Nous läktare ikväll. Barcelona tar emot Atletico Madrid – och om inte La Liga redan anses avgjord så kan katalanerna definitivt (åtminstone i praktiken) säkra guldet vid en seger ikväll. Inför matchen leder Lionel Messis gäng med hela åtta poäng, med endast åtta matcher kvar att spela.

Om Uniteds manager dyker upp på Camp Nous läktare är det endast den andra gången han är tillbaka, sedan DET målet. Det gjordes ett hyfsat stort, viktigt och historiefyllt mål på den arenan 1999, om man säger så. Förhoppningsvis får norrmannen med sig ett och annat nyttigt till onsdagens redan tuffa match.

Ndombele på radarn?

Att United behöver en ny central mittfältare till sommaren är vi nog alla rörande överens om. En spelare som stått för flera imponerande prestationer över de senaste två säsongerna är Lyons Tanguy Ndombele. Fransmannen är en kreativ mittfältare med snabba fötter och bra defensiv kontribution. En typisk box-till-box-spelare som även kan appliceras steget ned i banan som ett defensivt ankare.

Nu rapporterar SportWitness om att den franska stortidningen L’Equipe i sin lördagsbilaga kopplar samman Manchester United med 22-åringen. Tidningen menar även att klubben också “håller ett nära öga på PSG’s Thomas Meunier”. Belgaren är högerback, 27 år gammal och ett uttalat United-fan. Varför inte? Det är definitivt en position som Solskjaer bör förstärka i sommar, åtminstone.

Res med oss till Manchester!