Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – West Ham United

På’t igen är vad som gäller för Manchester United. Matchen mot Barcelona var den första av sex matcher fram till den 28 april, matcher som innehåller en retur mot Barcelona samt både Manchester City och Chelsea. Uniteds trend den senaste tiden är minst sagt dålig, kan lördagens match mot West Ham bli starten på en vändning på det?

Manchester United

Hyfsat med boll men dålig kvalitet framåt är väl en enkel sammanfattning av veckomatchen mot Barcelona. Vid en första anblick kan det till och med se ut som att United gjorde en bra match, men där vill jag sätta stopp. Barcelona valde att trygga sin tidiga ledning genom att försvara väl, något som det faktum att det alltid var Ashley Young och Scott McTominay som fick bollen i vad som skulle kunna klassas som någorlunda farliga lägen. Varför fick de bollen? Jo, för att Barcelona effektivt såg till att stänga Uniteds farligare spelare, så som Paul Pogba, Marcus Rashford och Romelu Lukaku.

United hittade inte heller ett enda skott på mål, vilket aldrig kan var godkänt på hemmaplan. Och detta är något som måste åtgärdas till matchen mot West Ham. Motståndet är sämre, men våra toppspelares insatser måste också blir bättre för att United skall haka på de andra lagen i toppstriden.

Att det är just West Ham som kommer upp till Old Trafford ser jag som ett nästan optimalt motstånd med tanke på utgångsläget. United måste börja våga, och att då möta ett lag som ligger i mitten av tabellen utan nämnvärd risk att blandas i bottenstriden och som därmed inte har en desperation i truppen är bättre än att exempelvis möta ett Cardiff eller Southampton som ligger på varsin sida nedflyttningsstrecket.

Embed from Getty Images

Gällande startelvan vet vi en sak, nämligen att vi inte kommer få se samma elva som mot Barcelona. Detta då Ashley Young, till mångas glädje, är avstängd, precis som dessvärre Luke Shaw är.

Vilka som startar på ytterbackspositionerna är av den anledningen svåravgjort. Antonio Valencia och Matteo Darmian är ju skadade så fort det vankas klubblagsmatch, trots att Valencia kunde spela landskamper för några veckor sedan. Men vi får anta att ingen av dessa kommer grävas fram ur kylboxen, och i så fall bör det rimliga vara att Diogo Dalot spelar till höger och att Marcos Rojo hittas på vänsterkanten. Förstå mig rätt, ingenting är rimligt med att Marcos Rojo startar för Manchester United, men det är förmodligen det mest naturliga baserat på vilka som är friska.

Om Solskjaer vill se på alternativ till detta ser jag två möjligheter. Antingen startar Ole Gunnar med fembackslinje igen, och använder Jesse Lingard i en wingbackposition (sannolikt till höger) och att Dalot tar vänsterkanten. I en fyrbackslinje skulle norrmannen också kunna trycka ut en mittback som högerback och spela Dalot till vänster. Lindelöf skulle kanske vara mest naturligt att tvinga ut till höger, men jag tror Solskjaer vill ha honom centralt, så kanske att Phil Jones får vikariera? Men som sagt, jag tror på Dalot till höger och Rojo vänster, med Smalling och Lindelöf som mittbackar.

Innermittfältet ser jag ingen anledning att förändra mot sist, alltså att Scotty McT, Fred och Pogba spelar. Längst fram tror jag på trion Lingard, Rashford, Martial. Ja, fransmannen har varit ur form det sista, men Solskjaer var inte nöjd med Lukaku mot Barcelona så därför tror jag på bänkplats för honom mot West Ham.

Möjlig startelva:

West Ham United

Westh Ham huserar som sagt i mittenpartiet av tabellen. I skrivande stund är laget placerat på plats elva, och har en teoretisk chans att nå upp till sjunde plats innan säsongen är slut. Dit är det just nu fem poäng, till tionde plats är det fyra poäng. Så en vinst mot United skulle troligen blanda in dem rejält i den delen av tabellen. Nedåt i tabellen har man tre poäng till Crystal Palace på tolfte plats och ytterligare en poäng bakom ligger Bournemouth på plats tretton.

Och det är deras tabellplacering som gör att jag tycker att West Ham är en bra motståndare för United i nuläget. För även om Londonlaget skulle slå United så avancerar de inte några positioner, men vid en förlust kommer de inte heller tappa någon, särskilt inte som Palace möter Manchester City i helgen. Det kan med andra ord bli en “hedersam förlust” som i det stora hela inte gör så mycket för West Hams säsong. De kommer dessutom från ett Londonderby mot Chelsea, en match som av förklarliga skäl tagit mycket av deras fokus. Hur står det egentligen till med förmågan att ladda om för en tuff bortamatch mot United efter att ha blivit överkörda av Eden Hazard?

Embed from Getty Images

West Ham har under säsongen spelat med någon form av 4-5-1/4-3-3/4-1-4-1, beroende på hur man vill uttrycka sig. I ett fåtal matcher har laget startat med två anfallare, men oftast är det bara en ensam striker där fram.

Exakt startelva är som vanligt svårgissat. Det är bara fem dagar från deras match mot Chelsea så någon kan ju eventuellt vara sliten, som inte kommit fram än.

I mål lär Fabianski i alla fall stå, och Cresswell lär spela vänsterback. Zabaleta har varit deras främsta högerback under säsongen, men även Ryan Fredricks har spelat en del. Här tror jag dock att Pellegrini går för rutinen i Zabaleta.

I mittförsvaret står det mellan Balbuena, Ogbonna och Diop, jag chansar på de två förstnämnda baserat på de senaste matcherna.

Rice och Noble bör spela på det centrala mittfältet, Rice kanske mer som ankare och längre fram skall Marko Arnautovic, Felipe Anderson, Manuel Lanzini, Robert Snodgrass och Chicharito troligen göra upp om fyra platser. Vad jag tror ser ni nedan.

Möjlig startelva:

Historik

United har ett tydligt övertag på West Ham genom tiderna, med 65 segrar på 140 möten. Det senaste var dock ingen rolig historia, då United i september fick stryk med 3-1. Även om ni glömt matchen så minns ni säkert en match där Scott McTominay spelade som en av tre mittbackar på ett misslyckat sätt? Det var den matchen.

På de sista tio matcherna är facit fyra segrar, fyra oavgjorda och två förluster.

Visste ni att…

 • Om West Ham vinner är det första gången sedan 06/07 som de vinner båda mötena mot United under en säsong?
 • Romelu Lukaku på sina fem sista hemmamöten mot West Ham gjort sex mål?
 • West Ham har förlorat sex av sina sju senaste bortamatcher i Premier League?

Matchfakta

Manchester United
West Ham United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 34
Tid: Lördagen den 13 april 2019, 18.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Valencia (oklar status, inget datum)
Tveksamma:

 • Bailly (huvud, liten chans)
 • Darmian (oklar status)
 • Herrera (skadad)
 • Matic (skadad)
 • Sánchez (knä)
Avstängda:

 • Shaw (första matchen av två)
 • Young (en match)
Position: 6:e18-7-761-4361
Hemma:5:e9-5-130-1932
Bästa målskytt: Lukaku (12)
Disciplin: 62 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V6/3PSGBCL3-1
F10/3ArsenalBPL0-2
F16/3WolvesBFA1-2
V30/3WatfordHPL2-1
F2/4WolvesBPL1-2
F10/4BarcelonaHCL0-1

West Ham United

Skador:

 • Carroll (fot, inget datum)
 • Reid (knä, inget datum)
 • Sánchez (knä, slutet april)
 • Yarmolenko (häl, inget datum)
Tveksamma:

 • Antonio (fot)
 • Nasri (vad)
 • Wilshere (matchform)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 11:e12-6-1541-5042
Borta:13:e4-3-914-2515
Bästa målskytt: Anderson (8)
Disciplin: 53 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F27/2Man cityBPL0-1
V2/3NewcastleHPL2-0
F9/3CardiffBPL0-2
V16/3HuddersfieldHPL4-3
F30/3EvertonHPL0-2
F8/4ChelseaBPL0-2

United mot West Ham

Totalt: 14065-31-44258-179
Premier League: 4527-12-692-40
Hemma: 7148-9-14161-66
SENASTE MÖTENA
V2017-01-02BPL2-0
V2017-08-13HPL4-0
O2018-05-10BPL0-0
F2018-09-29BPL1-3
SENASTE HEMMAMATCHER
O2016-03-13HFA1-1
O2016-11-27HPL1-1
V2016-11-30HLC4-1
V2017-08-13HPL4-0

Domare: Graham Scott

Assisterande: McDonough, Davies, fjärdedomare: Oliver.
M
PL 2018/19:1635013
PL 2017/18:2047025
PL totalt:491261512
Snitt (2016-18):2,30,000,080,22
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:3300
Dömt West Ham:9603
Res med oss till Manchester!