Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham United 2-1

Tre poäng och ett, åtminstone tillfälligt, hopp till femteplatsen är vad United kan ta med sig från lördagens match mot West Ham. Spelmässigt var det dock inget fall framåt. Tvärtom, West Ham var väsentligt mycket bättre och United hade en enorm mängd flyt som till slut ändå fick med sig de tre poängen.

Det över större delen av matchen usla spelet reflekteras så klart i betygen, där många spelare dessvärre inte når upp till godkänt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Gjorde några matchavgörande räddningar, men spred också bollar lite hej vilt vilket gjorde det enklare för West Ham att dominera. Att stoppa bollar är dock en målvakts primära uppgift, och det gjorde han föredömligt.

Diogo Dalot: 6

Hade stora problem defensivt, som väntat. Men jag godkänner ändå Dalot för att det är så skönt att ha en ytterback som kan slå inlägg. Defensiven kan tränas upp.

Chris Smalling: 6

Jag har sagt det förr, det känns aldrig speciellt stabilt med Smalling, särskilt inte tillsammans med Phil Jones. Men målet United släpper in kan egentligen inte klandras mittbackarna, och i övrigt fick de undan det mesta. Därav godkänt.

Phil Jones: 6

Marginellt bättre än Smalling, och visade återigen att han är en krigare när han tvingades spela med bandage på slutet.

Marcos Rojo: 4

Utbytt 75. Inledde faktiskt helt okej, mest för att West Ham var på andra sidan. Men nej, sammantaget håller inte Marcos Rojo för spel i Manchester United, och särskilt inte som vänsterback. Lågpunkten kom när han blev tunnlad och samtidigt föll på ansiktet. Ja, förutom när han inte hade en aning om var Felipe Anderson var vid kvitteringen då. Shaws avstängningar kan inte ta slut fort nog.

Paul Pogba: 7

Två mål. Uniteds målskytt för dagen, med två straffar. Stod dessutom för framspelningen till Martial när han blir fälld, men han är också den som tappar boll före West Hams kvittering.

Fred: 6

Återigen i en balansroll, och återigen blandade och gav han. En del fina passningar, men också alldeles för många bolltapp och passningar till fel adress. Sammantaget dock godkänd, mestadels tack vare sin förstahalvlek.

Jesse Lingard: 5

Lingard balanserar, som fler ni kommer se nedan, mot en fyra. För vad åstadkommer han egentligen på planen? Ja, han springer och springer, men just nu får han inte ut något av det.

Juan Mata: 5

Utbytt 55. Varnad. Nej Mata, det håller tyvärr inte. Fixade den första straffen, och hade ett eller två bra agerande till. Det räcker inte till godkänt.

Anthony Martial: 5

Var länge totalt osynlig, innan han började gå in lite mer i banan i andra halvlek. Hade han inte fixat straffen som gav 2-1 hade han dock stannat på en fyra…

Romelu Lukaku: 5

Utbytt 75. Blev genuint förvånad över att Lukaku blev utbytt med kvarten kvar, då Martial i mina ögon hade varit än sämre. Längst fram funkade det inte superbra för Lukaku, det kändes som att han fick ut lite mer under sina 20 minuter som högerytter.

Marcus Rashford: 7

Inbytt 55. Kanske ett litet glädjebetyg, men från vår position på arenan kändes det som att när Rashford kom in så började det hända betydligt mer framåt. En hårsmån från att bli målskytt dessutom.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 75. Gjorde hemmadebut i Premier League utan att hinna uträtta speciellt mycket. Men han har ett bra facit på att vara på plan när United avgör matcher.