Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi måste sätta oss i respekt

Embed from Getty Images

United har anlänt till Barcelona och under eftermiddagen mötte Ole Gunnar Solskjaer pressen tillsammans med Diogo Dalot för att svara på frågor gällande morgondagen.

Situationen är liknande den som gällde inför returen mot Paris Saint-Germain för en dryg månad sedan, och mycket från presskonferensen handlade således om hur United ska lyckas vända på Camp Nou och säkra avancemang även denna gång.

Presskonferensen

…om förutsättningarna

“Allt kan hända, det är lite samma läge som mot PSG. Om vi håller nollan och sedan får en fast situation i slutet så finns alltid chansen. Vi är ett fysiskt starkare lag och det kan vi utnyttja.”

“Det vi gjorde i Paris tror jag kan hjälpa spelarna. Det visar vad vi är kapabla till. Sedan är det förvisso Barcelona på Camp Nou och det kommer bli en väldigt tuff uppgift, men till skillnad från PSG så handlar det bara om ett mål nu.”

“Vi måste sätta oss i respekt från början imorgon. Det gjorde vi inte i hemmamatchen, vilket krävs när man möter ett lag som Barcelona.” 

…om handssituationer

Det har varit många diskutabla handssituationer på sistone där också VAR kommer in bilden, vad är dina tankar om verktyget, och tycker du handsregeln bör ändras?

“Det är en diskussion som vi aldrig kommer ifrån. Om vi tar Diogos [Dalot] skott mot PSG som föranleder straffen så är det jättesvårt att avgöra. Jag hade förstått om domaren hade dömt hörna, men jag förstår också att han blåser då skottet går mot mål och den tar på armen.”

Embed from Getty Images

“Mänskliga misstag hör till. Barcelonas mål blev bortdömt senast men ändrades sedan. Det är väl väntan på ett domslut som kan vara lite jobbig, inte minst för fansen, när domarna ska kontrollera med VAR, men förhoppningsvis kommer det utvecklas.”

…om anfallsspelet

United har under en period haft problem i sista tredjedelen, framför allt vad gäller att hitta målet. Så här säger Solskjaer om vikten att få igång de offensiva spelarna igen.

Embed from Getty Images

“Vi tränar mycket avslut och det handlar mycket om självförtroende. Vi vet att chanserna kommer, det handlar bara om att förvalta dem. Vi behöver stora prestationer från spelare som Anthony [Martial], Jesse [Lingard] och Marcus [Rashford] längst fram. Givetvis måste vi försvara bra också men det är viktigt att vi får igång de offensiva pjäserna.”

…om Barcelona

Barcelona har spelat lite mer kontringsinriktat i ligan, men vilken approach tror du de har inför imorgon?

“De lär vilja kontrollera matchen, det ligger i deras DNA att ha bollinnehav. Jag kan inte se att de kommer ge oss bollen allt för ofta, men när vi väl har den gäller det att vi gör det vi ska. Vi måste se upp med deras kontringsspel också, såklart. De har spelare som Dembélé som nu är frisk och vi vet hur snabb han är, sedan har de ju Messi och Suarez som alltid utgör ett hot.”

Embed from Getty Images

…om vila

Barcelona vilade många tongivande spelare när de tog emot SD Huesca i helgen. Givet deras läge i tabellen har de också råd med det. United roterade också men inte lika friskt. Solskjaer menar att det finns både plus och minus med att vila spelare.

“Ibland är det bra att vila och ibland är det bra att spela istället. Vi vilade några stycken i helgen, men vi är fysiskt redo, det måste vi vara. Jag förväntar mig att spelarna är det med tanke på omständigheterna.”

…om ödet

Tror du på det?

“Jag tror på att man får vad man förtjänar. Många säger att det är vårt år i år med tanke på vad som hände här för tjugo år sedan. Men vi kommer inte förlita oss på ödet. Vi kommer ha en tro på det, vi såg det mot PSG. Om vi ger allt och har lite mer koncentration än sist så kommer resten av sig självt.”