Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Barcelona – Manchester United 3-0

Embed from Getty Images

Champions Leagueäventyret är över för United för denna gång. De totala slutsiffrorna landade på 4 – 0 och det var egentligen aldrig något snack om att Barcelona var det bättre laget.

Inledningen

United inledde som det uppenbart mer motiverade laget. Redan i andra halvlek under förra mötet på Old Trafford var det tydligt att Barcelona inte var sugna på att göra mer än nödvändigt och den approachen verkade vara gällande även idag.

Efter bara några sekunder sköt Rashford i ribban och strax därefter fick McTominay chansen. Det vara inte mer än några få millimeter från att skotten fått ett riktigt kanonläge men touchen svek i det ögonblicket.

Embed from Getty Images

Trots två missade chanser spirade optimismen och det var tydligt att United inte hade någonting att förlora. Men sen kom bakslaget, trodde vi. Rakitic gick ner för räkning i straffområdet och efter någon sekunders fördröjning dömde Felix Brych straff. Men var det verkligen straff?  Det blev omedelbart upprörda känslor på plan och hemma i soffan. VAR-granskning var ett faktum. Det dröjde inte lång stund innan Brych var tillbaka på plan för att sona sina misstag. Straffen tillbakadragen och vi kunde dra en lättnadens suck, trodde vi.

Målen

Skakade efter icke-straffen stapplade United igång anfallet igen men hamnade i bakvattnet på ett Barcelona som nu hade bestämt sig för att sätta ner foten. Lite hjälp på traven fick de dessutom när Ashley Young gjorde bort sig och tappade Messi. Messi tänkte inte missa chansen utan travade fram genom straffområdet som var stod öppet utan begränsningar. Med gott om tid till sitt förfogande gjorde Messi sedan ett kliniskt avslut med millimeterprecision mot målets nedre högra hörn, precis utom räckhåll för De Geas långa armar. Målet var vackert och några meter bort låg Ashley Young på marken med skammen.

Embed from Getty Images

Upp i båten igen! Nu stod totalsiffrorna på 2 – 0 till Barcelonas fördel men med gott om speltid kvar. Men bara fyra minuter efter att Messi dundrat in det första målet kom så det andra. En fullkomlig kalldusch där De Gea får bära skulden. Är han alltid dålig när han befinner sig i spanska sammanhang? Dålig i landslaget, dålig i Spanien. Visst, det var Messi som stod för skottet men det var samtidigt en Messi som sköt med fel fot i ett läge där De Gea borde haft full koll på läget. Bollen gled förnedrande mellan händerna på De Gea och rullade stillsamt in i hans vänstra hörn.

Embed from Getty Images

Resultatet blev tillslut 3 – 0 till Barcelona ikväll. Coutinho avslutade målskyttet i 61:a minuten då han ostört fick slå in avgörandet från sin favoritposition.

Backlinjen

Det har nog aldrig varit tydligare att Manchester Uniteds backlinje inte kan mäta sig med de allra bästa i världen. Den har förvisso varit usel under lång lång tid men när man ser att Phil Jones, Chris Smalling och Ashley Young är de som ska göra jobbet mot Messi då vet man vart det barkar.

Embed from Getty Images

Youngs förmåga kan vi lämna därhän. Ska jag vara helt ärlig så orkar jag inte ens av att se honom längre, och det gäller oavsett motstånd. Det spelar ingen roll om det är Wolverhampton eller Barcelona som står för motståndet. Ashley Young kommer oavsett att vara usel.

Jag är ju en Jones-vurmare av sedan gammalt. Jag kan inte annat än att gilla hans attityd och totala hänsynslöshet i spelet. Det är uppfriskande, men det är också ganska ofta pinsamt. Han blir lätt ifrånsprungen och han har noll teknisk förmåga att spela sig ur ett läge. Det är allt eller inget och allt som oftast blir det inget. Det håller inte!

Embed from Getty Images

Chris Smalling. Han har sina stunder men de kommer allt mer sällan. Har han en bra dag och United möter ett brunkarlag då kan han prestera. Då sätter han hårt mot hårt och glidtacklar gärna ut motståndaren. Men det är uppenbart att fysiken inte är med honom och att hans tid i laget är över.

Embed from Getty Images

Det är ingen nyhet att vi har en backlinje som behöver förnyelse men det tåls att sägas gång på gång. Om hoppet om fornstora dag än en gång ska börja spira behöver åtminstone två av tre ovanstående försvinna och vi behöver en ny och skadefri Bailly som kliver in.