Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Barcelona – Manchester United 3-0

Andra kvartsfinalen i Champions League gav en storseger för Barcelona, ett Barcelona som bortsett från de första tio minuterna var bättre på alla positioner. För ja, Ole Gunnar Solskjaer gick för det, men då Marcus Rashford träffade ribban efter knappa minuten och Scott McTominay några minuter senare inte fick ordning på fötterna fick United inte den fantastiska start United hade behövt. Istället var det Leo Messi som inom loppet av fem minuter punkterade matchen, med god hjälp av Ashley Young och David de Gea skall sägas.

Det är de sista 80 minuterna som dominerar betygssättningen, varför det inte blir några högre siffror.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 3

Att göra det misstaget, i den matchen – det är inte okej. De Gea har blivit en misstagsbenägen målvakt, det måste han slipa bort under sommaren, om han blir kvar.

Victor Lindelöf: 5

Fick spela i en ovan position som högerback, och gjorde inte helt bort sig, men bidrog egentligen inte med något speciellt heller. Så godkänt, nej det nådde Lindelöf tyvärr inte upp till.

Chris Smalling: 5

Känner mig som en repad skiva, med att det aldrig känns riktigt tryggt med Smalling och Jones som mittbackar, men att de två herrarna ofta löser situationer på något konstigt sätt. Med tre mål i baken går det dock inte att godkänna någon av dem.

Phil Jones: 5

Se Smalling för grundomdöme. Jones blev också rejält uppsnurrad i Messi vid ett tillfälle, i övrigt gjorde han vad han kunde mot ett övermäktigt motstånd.

Ashley Young: 1

2, 2, och idag 1 är Ashley Young spelarbetyg i hans tre senaste matcher, och då skall ni veta att vi endast i undantagsfall sätter under en 4 i betyg (man kan egentligen se betygsskalan som sjugradig, från 4 till 10, med 1, 2 och 3 som olika grader av katastrofalt usel). Men Ashley Young har alltså lyckats få oss att gräva nere bland de allra lägsta betygen, för att idag slutligen hamna allra längst där nere. Han är ensamt skyldig till Barcelonas första mål, i en sekvens är han är så obegripligt dålig att man undrar varför inte Solskjaer tog av honom direkt. Det målet dödade också kvartsfinalmötet helt. Vår käre norrman måste inse att detta inte fungerar, Ashley Young anno 2019 är inte en spelare för Manchester United, frågan är om han ens håller för Championship eller om League One egentligen är hans rätta nivå.

Scott McTominay: 5

Det kanske låter konstigt, men jag funderade en kort sekund på att godkänna Scotty McT. Men så kom jag att tänka på hans dåliga förstatouch när han kunde blivit fri, och diverse bolltapp. Och tjae, tiden för när McT behandlades lite “snällare” i betygssättningen, för att han är ung och kraven inte var riktigt desamma på honom som de andra, är över. Och då kan jag inte godkänna honom, även om han tillhörde våra bättre idag.

Fred: 5

Lite som med McT tycker jag att Fred var en av de som var närmast att bli godkänd. Han kämpade och slet som ett djur mot Barcelonas fantastiska offensiv. Sammantaget låg han dock för efter lite för ofta för att nå upp till sexan.

Paul Pogba: 4

Briljant i tio minuter, men när Barcelona gjorde mål och punkterade var Pogba den förste som försvann från matchen. Det pratas ofta att vi måste hitta mittfältare som kompletterar Pogbas spel, jag anser snarare att vi måste hitta en mittfältare som ligger på samma statusnivå som Pogba som kan skälla igång honom när han försvinner helt från matcher, vilket han har en förmåga att göra när det går emot honom. Igår ett typexempel, gjorde egentligen ingen nytta för laget under stora delar av matchen.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 80. Helt inaktiv och för dålig i presspelet, bortsett från den första tio minuterna då hans löpningar öppnade upp mycket. Men sammantaget kan man inte vara i närheten av godkänt när man spelar bra i en åttondel av det man spelar. Kan inte vara en del av en tänkt förstaelva när United nästa säsong går in i 20-talet.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 73. Ribbträff efter fem minuter, och som vanligt känns det som att det är Rashford som i alla fall försöker. Tyvärr fick han för lite hjälp för att det skulle leda till något mot Barcelona.

Anthony Martial: 4

Utbytt 65. Martial blev utbytt efter dryga timmen, vilket måste inneburit att han någon gång beträdde planen. Det märkte vi inte mycket av. Måste se sig i spegeln och fundera på om han vill vara en spelare för de stora matcherna eller inte.

Diogo Dalot: 6

Inbytt 65. Skall helt ärligt säga att jag hade börjat zona ut lite när Dalot kom in. Men såg hans fina inlägg till Alexis, och vi höll ju nollan med Dalot på planen. Så han kan väl få ett godkänt.

Romelu Lukaku: n/a

Inbytt 73. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alexis Sanchez: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.