Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Nagelbitare väntar

Embed from Getty Images

Det börjar dra ihop sig i de flesta serierna i England och Europa. Dean Henderson och Axel Tuanzebe står inför avgörande matcher i jakten på Premier League-biljetter till nästa säsong, medan Kieran O’Hara står inför en fortsatt nervkittlande nedflyttningsstrid. Joel Pereira har äntligen fått spela seniorfotboll, medan säsongen är över för Tim Fosu-Mensah.

Dean Henderson, Sheffield United

Sedan senaste lånekoll har Henderson och Sheffield United pendlat mellan himmel och helvete i jakten på en Premier League-plats. Sheffield gör främst upp med Leeds om andraplatsen i The Championship och på de fem senaste matcherna har det blivit elva poäng. Henderson har släppt in totalt två mål och har hållit nollan tre gånger, vilket förstås är en bidragande orsak till att man nu är tre poäng och elva plusmål före Leeds inför de två avslutande omgångarna.

Henderson fick en sjua i betyg som sysslolös på annandag påsk, efter att han fått samma omdöme i lördags mot Nottingham. I takt med att David de Gea sviktat har Hendersons vara eller icke vara i United blivit föremål för diskussion. Att han skulle gå rakt in i laget och peta de Gea får dock ses som utopiskt.

Embed from Getty Images

Joel Pereira, Kortrijk

Har, hör och häpna, spelat. I Kortrijks två senaste matcher i de obegripliga ligaslutspelet i Belgien har Pereira fått förtroendet. Det har gett en 1-0-förlust och en 2-1-seger. Positivt att Pereira äntligen får spela, negativt att det sker i april.

Kieran O’Hara, Macclesfield

Har precis som Henderson fem matcher under bältet sedan sist vi sågs. Till skillnad från Henderson så handlar det om att rädda vad som räddas kan i botten på League Two. De fem matcherna har gett en vinst, två oavgjorda och två förluster. O’Hara har stått för stabila insatser om vi ska tro rapporterna, speciellt i segermatchen mot Exeter. Just den matchen kan rädda kvar laget i serien. Med två omgångar kvar är man två poäng före Yeovil på nedflyttningsplats.

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe

Har suttit på bänken i två matcher och varit utanför truppen i lika många i april. Scunthorpes storförlust mot Charlton (4-0) i måndags skickade därtill ner laget under nedflyttningsstrecket med två omgångar kvar.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Tillbaka i hetluften. Hoppade in redan efter 37 minuter mot Sheffield Wednesday den 6 april. Startade sedan som mittback mot både Rotherham och Bristol (två 2-1-segrar) för att sedan bytas ut efter 74 minuter i 2-0-segern mot Bolton på långfredagen. Orsaken stavades skada och Tuanzebe fanns inte med i 1-0-segern hemma mot Millwall på annandagen. Skadan ska inte vara allvarlig och 21-åringen räknas vara tillbaka till bortamötet med Leeds på söndag. Villa har tio raka segrar och kommer att få spela play off i vår.

Embed from Getty Images

Tim Fosu-Mensah, Fulham

Säsongen är över för Fosu-Mensah, detta efter att han opererats för en skada han ådrog sig i Fulhams möte med Everton. Det rör sig om en ligamentskada som ska rehabiliteras på Carrington.

Regan Poole, Newport

Fortsätter sin makalösa svit. Poole har, sedan han lånades ut till Newport, spelat 90 minuter i 17 raka ligamatcher. Ett galet bra saldo. Poole har spelat som en av tre mittbackar i ett Newport som parkerar i mitten av tabellen.

Matty Willock, Crawley Town

Efter att ha varit petad i två raka matcher fick Willock hoppa in mot Yeovil den 13 april. Det följdes sedan upp med inhopp mot Exeter på långfredagen. På annandagen, mot Notts County, fanns Willock inte med i matchtruppen. Varför finns det ingen officiell förklaring till, då Crawley inte rapporterade honom som skadad före match.

Callum Whelan

Har lämnat Port Vale för att avsluta säsongen med Boltons U23-lag. 

Tom Sang, AFC Fylde

Inga kommentarer.

Zak Dearnley, Oldham

Inte involverad i Oldhams senaste fem matcher. Oklart huruvida det rör sig om en skada eller inte.

Ethan Hamilton, Rochdale

Inbytt i paus mot Accrington den 9 april, drog på sig en varning men spelade till sig en startplats mot Portsmouth veckan därpå. Rochdale föll där med 4-1, vilket fick följder för Hamilton. 20-åringen bänkades i hemmasegern mot Wycombe på långfredagen. På annandagen, borta mot Bristol, spelade Hamilton sedan 90 minuter och gjorde matchens enda mål i 82:a minuten. Tvära kast, sa Bull.

James Wilson, Aberdeen

Bänkad i de avslutande omgångarna i grundserien. Fick sedan ett fem minuter långt inhopp mot Celtic i FA-cupsemifinalen den 14 april (förlust 3-0) och 45 minuter mot Kilmarnock när den övre slutserien drog igång på påsklördagen.