Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Chelsea 1 – 1

Embed from Getty Images

Ett oavgjort resultat idag innebär att tabelläget är oförändrat i kampen om fjärdeplatsen. Nu är det bara två omgångar kvar och möjligheterna till spel ute i Europa verkar rinna ur våra händer.  

Första halvleken

United klev in och ägde matchens första halvlek. För första gången på väldigt, väldigt länge visade United att man hade en tydlig spelidé och ett konstruktivt anfallsspel. Längst fram samarbetade Rashford och Lukaku i väldigt fina former. Uppseendeväckande engagerad i dagens spel var faktiskt Lukaku. Han fick många löpmeter på kontot och förhoppningvis även ett något stärkt självförtroende efter att ha jobbat fram både fina målchanser och vunnit hårda närkamper. Å andra sidan missade han också ett par viktiga chanser och fortsätter således att vara mållös.

Embed from Getty Images

Istället för Lukaku, som kunde blivit målskytt redan i tredje matchminuten, klev Juan Mata fram i den elfte minuten för att spräcka matchnollan. Det var första gången som Mata gjorde mål mot sin forna klubb. Målet kom efter ett fint, tajt och rappt samarbete mellan Pogba, Lukaku och framförallt Shaw som gjorde det avgörande inspelet snett bakåt in i straffområdet. Ett inspel som nådde Mata som kunde stöta in ledningsmålet. Överlag gjorde come backande Luke Shaw en väldigt fin insats. Han skuggade Willian duktig under den första halvleken, vilket var tur. Det var tydligt från Chelseas sida att man sökte sig ut på sin högerkant när samarbetet mellan Hazard och Higuain inte funkade som det borde.

Embed from Getty Images

Chelsea jobbade sig in i matchen och tog långsamt över runt den 30e matchminuten. Ett oroväckande tecken då man vet att om United backar hem och ger Chelsea de ytor de behöver så kommer det gå undan och då är vi körda. Men United jobbade sig tillbaka och upprätthöll den fina inledningen man haft. Men så kom bakslaget.

Målvaktstavlan

I matchens 43e minut slog mittbacken Rüdiger till på distans. Ett förvisso hårt och möjligen något överraskande skott men det borde inte ha varit några problem för De Gea. Men problem blev det när spanjor släppte en retur som nådde Alonso som slog in kvitteringsmålet.

Embed from Getty Images

Återigen hade De Gea levererat en riktig tavla, precis som han gjorde i matchen mot Manchester City. Förklaringarna kan vara många till varför läget just nu är som det är för De Gea. Genast startade såklart diskussionerna huruvida De Gea nu underpresterar för att bli såld till Real i kommande transferfönster. Jag vill inte tro att det är förklaringen på De Geas just nu usla insatser. Men nästintill lika allvarligt är att jag tror att de tabbar han gjort den senaste tiden satt sig i huvudet. Han har vid flertalet tillfällen hängt bedrövat med huvudet tidigt under matcherna och inte varit den trygga och påhejande punkt som Uniteds backlinje tidigare haft och behöver. Vi vet alla hur viktig De Gea är för oss och jag hoppas att han snabbt studsar tillbaka.

Embed from Getty Images

Andra halvlek

Med 1 – 1 vid halvtid var United piskade till att kliva in i den andra halvleken med bibehållen intensitet. En poäng är inte mycket värt i ett så avgörande läge som vi nu är inne i och med den placeringen som United just nu har i tabellen. Chelsea däremot skulle man kunna tänka sig var ganska nöjda med likaresultatet man åstadkommit under den första halvleken.

Embed from Getty Images

Det blev en ganska likartad inledning av matchens andra halvlek men ganska snabbt blev spelet trevande, för båda lagen. Flertalet avblåsningar gjorde att matchen tappade tempo och istället övergick spelet till att bli överilat med tuffa tacklingar och bortslarvade passningar. Den avslagna känslan som tempoförändringen ledde till gjorde att anfallsmöjligheterna inte blev särskilt många under andra halvlek. Dessutom valde Solskjaer att byta ut Rashford och sätta in Sanchez, ett byte som såklart inte ledde till att någonting blev bättre.

Embed from Getty Images

Halvleken innehöll flertalet skador. Bland annat leddes Eric Bailly, som just återkommit från segdragna skador, av planen med hjälp av läkarstaben. ÄvenRüdiger, som var initiativtagande till Chelseas kvitteringsmål, blev utbytt. Avblåsningarna gjorde att det blev hela sju minuters tilläggstid och United fick således lite extra tid till sitt förfogande för att säkra viktiga tre poäng. Men fler poäng blev det inte. Efter några böljande försök blåstes till slut matchen av.

Tabelläget

Idag hade vi världens chans att plocka tre poäng på hemmaplan och spänna bågen inför de två avslutande omgångarna. Men vi tog inte chansen utan gick från omgång 36 med en ynka poäng. Möjligheterna till spel ute i Europa rinner oss just nu ur våra händer.

Embed from Getty Images

Tabelläget är oförändrat men United är stukat. Trots att Arsenal fick storstryk av Leicester tidigare idag så behåller dem sin femteplats medan United stannar kvar på sin sjätteplats. Chelsea tar ett lätt grepp om den åtråvärda fjärdeplatsen och har nu 68 inspelade poäng, tre poäng mer än United och två poäng mer än Arsenal.