Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United misslyckades ännu en gång att kapitulera på sina konkurrenter och kryssade hemma på Old Trafford mot Chelsea. Laget började matchen väldigt starkt och Juan Mata kunde rättvist placera in ledningsmålet mot sin gamla klubb. David De Gea stod sedan för ett kostsamt misstag, igen, vilket sedermera betydde 1-1 i matchen.

Den andra halvleken var jämn men vi fick inte se några målchanser av hetare slag åt något av hållen. Dessvärre var detta, av allt att döma, den sista livlinan United hade för att kunna ta sig in i nästa säsongs upplaga av Champions League, med allt vad det innebär.

Spelarbetygen är rätt blandade efter den här matchen av förklarliga skäl. Vi hade flera spelare som spelade bra matchen igenom, några som endast presterade tillräckligt under den första halvleken och några som var direkt undermåliga. Betygen blir helt enkelt därefter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 3

Det är ett betyg jag aldrig trodde mig behöva sätta på spelaren som räddat så många poäng och matcher för oss genom åren att jag tappat räkningen. Men som han har spelat de senaste matcherna är det omöjligt att inte fråga sig vad som faktiskt händer med De Gea just nu. Frågan är om det bästa inte vore att plocka bort honom ur hetluften de två sista matcherna – för hans egen skull. Det är oavsett något ordentligt fel med hans självförtroende för tillfället.

Han får inte ett enda vettigt skott på sig under hela matchen, och ändå släpper han in ett mål. Står man för ett så matchavgörande misstag som David De Gea gör i den här så betydande matchen, i ett sånt sanslöst viktigt skede av säsongen, är det svårt att sätta ett så mycket högre betyg än så här. Tyvärr.

Embed from Getty Images

Ashley Young: 5,5

Lyckas ändå hålla hyfsad koll på Eden Hazard under matchen, men när vi räknar in vad han faktiskt bidrar med i övrigt så är det inte mycket att hänga i granen.

Eric Bailly: 7

Utbytt 71′. Hans första 45 minuter var mycket bra. Stod rätt, kändes lugn och var brytningssäker. Hans snabbhet fick han visa prov på – vilket är otroligt nyttigt att ha i ett lag – men framförallt passningssäkerheten som landade på 100% sticker ut. Just passningsspelet är en egenskap han med rätta fått kritik för tidigare. Otroligt synd och tråkigt med skadan. Hoppas på en lyckad och smidig återhämtning.

Victor Lindelöf: 8

Satte inte en fot fel under matchen. Var även han hundraprocentig i sitt passningsspel under den första halvleken och landade sedermera på beundransvärda 96%, och då var det inte endast enkla sidledspassningar som svensken stod för. Imponerande insats och definitivt en av de få spelare som kan vara säker på sin plats i laget till nästa säsong.

Luke Shaw: 7,5

En väldigt fin insats av 23-åringen. Stod för ett par imponerande sista sekunden-brytningar och spelade lagom svårt framåt. Assisten till 1-0-målet är den typen av aktion som jag personligen skrikit efter att vi måste få se mer av – och äntligen kom det. Om han kan utveckla sitt offensiva spel ytterligare till nästa säsong har vi en vänsterback för många år framöver. För det defensiva har han visat sig klara av galant under en längre period nu.

Nemanja Matic: 6

Var och tummade på underkänt här men känner ändå att Matic i slutändan förtjänar godkänt, om än knappt. Han stod för en stark första halvlek (åtminstone halvtimme) där han knappt satte en skosula fel. Stod för ett viktigt jobb i det dolda men det han bidrar med i spelet med bollen håller helt enkelt inte. Det krävs mer ur den aspekten av en defensiv mittfältare i det United som vi alla vill se.

Ander Herrera: 7,5

Spanjoren var tillbaka i elvan efter en längre tids skadefrånvaro – och han visade direkt vad vi saknat. Rörlighet, bolltempo, vilja och energi. Som vi saknat den typen av spelare i X antal matcher nu. Snart lämnar Herrera med största sannolikhet klubben och det blir oerhört viktigt att hitta en mer än kompetent ersättare. Helst två.

Embed from Getty Images

Paul Pogba: 7,5

Uniteds stjärnmittfältare stod varken för något mål eller assist i den här matchen, men likväl för en mycket stabil insats. Han spelade sig ur trånga situationer, stod för ett starkt passningsspel och sprang i mängder – både framåt och bakåt.

Juan Mata: 8

Utbytt 81′. Jag ställde mig ytterst frågande till en start av spanjoren, vilket jag så ofta gör då han sällan kommit upp i önskvärd nivå under säsongen. Men i den här matchen fick vi äntligen se flera skymtar av dem gamla Juan Mata igen. Kul! Flertalet smarta kombinationer, löpningar och bolltouch öppnade upp ytor för medspelare. Ledningsmålet placerade han in föredömligt i en inte helt lätt situation där han får hämta bollen bakom sig med fel fot och samtidigt spela bollen förbi flertalet spelare framför målet.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 65′. Var och snuddade på underkänt här. Men eftersom vi i efterhand fått reda på att 21-åringen dragits med en axelskada matchen igenom så kan jag tycka att han förtjänar ett godkänt betyg. Vi fick se alldeles för få kvalitativa sekvenser från engelsmannen i den här matchen, men han bidrog med ett djupledshot och presspel som hjälper laget.

Romelu Lukaku: 6,5

Lukaku stod för en väldigt stark första halvlek. Otroligt många smarta löpningar och fina bolltouch. En föredömlig hockeyassist till ledningsmålet när han chippade fram Shaw som spelade fram Mata. Under den andra halvleken var det som att all ork tagit slut och jag undrar om flera spelare i det här laget helt enkelt är för dåligt tränade? För flera av dem kunde inte ens i närheten komma upp i samma intensitet under sista 45′ jämfört med första.

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez: 5

Inbytt 65′. Lyckades kombinera snyggt en gång och vann tillbaka en boll (som han själv tappat) under sina 25 minuter plus tillägg – det var allt. Har noll tryck i steget och skapar inte en enda målchans. Ju snabbare vi kan bli av med chilenarens lön desto bättre. Det är den hårda sanningen.

Marcos Rojo: 5

Inbytt 71′. Det är något som många slentrianmässigt slänger ur sig ibland, men jag har nog aldrig sett på maken till risig spelare på den här nivån. Kan inte passa och kan inte tackla. Ännu en spelare som måste skeppas i sommar.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men jag vill poängtera att skotten stod för ett fint inhopp och förtjänar mer speltid fortsättningsvis. Ingen startspelare långsiktigt, men likväl en väldigt nyttig truppspelare.