Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Huddersfield Town – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United skämde ut sig borta mot ligans särklassiga jumbo Huddersfield på söndagseftermiddagen. En 1-0-ledning i paus förbyttes i ett 1-1-resultat i andra halvlek och Uniteds mikroskopiska chans att nå Champions League är nu definitivt borta. Det fanns många frågor att ställa efter slutsignalen, men vi väljer här att beta av betygen. Det är i sig ingen munter läsning. 

Tre poäng mot superjumbon. Det skulle vi väl kunna fixa åtminstone? Inledningsvis, och i paus, kändes det som om det kunde gå vägen. Andra halvlek blev sedan som det brukar bli nu för tiden. En pina och en plåga. Huddersfield tilläts kvittera och den där berömda högre växeln fanns inte att lägga i nu heller. United fick nöja sig med 1-1 och det vore justitiemord att säga att vi förtjänade så mycket mer. Resultat i fotboll ljuger sällan eller rentav aldrig och Ole Gunnar Solskjaers mannar var inte bättre än så här.

Nu finns inget annat än äran att spela för. Arsenal eller Tottenham kniper den sista CL-platsen och för United blir det nu att sikta in sig på Europa League. Det lär synas i sommar, på ett trist sätt. De där riktigt tunga värvningarna lär utebli när man inte kommer att slåss om Europas herravälde i höst.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Efter några, om vi är snälla, mindre bra insatser är David de Gea nu godkänd. Så mycket mer är han dock inte. Han får till en patenterad benparad på Lowes avslut, men det också det vi noterar.

Ashley Young: 5

Spelar till och med mittback idag. Det säger väl allt om Manchester Uniteds läge just nu. Borde inte spela boll för United. Inte ens mot Huddersfield.

Phil Jones: 5

Varnad. Jag vidhåller att Phil Jones är bra nog att spela i Manchester United. Dock inte regelbundet och inte då han spelar som idag. Satte hjärtat i halsgropen på oss med sin bakåtpassning. Kunde ha avgjort. Gjorde det inte.

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 82′. Offras sista tio då United ska framåt. Inte lika bekväm med Jones bredvid sig som han är med Smalling. Får inte lägen framåt och använder inte högern på ett sätt som vi vant oss vid i vinter.

Luke Shaw: 4

Luke Shaw är inte samma spelare som han var i höstas. Det får man i och för sig förstå. Han har gjort en hel säsong för första gången sedan Adam var länsman och det syns. Det ursäktar dock inte missen som föranleder kvitteringen. Inte godkänt.

Paul Pogba: 5

Leder fortfarande inte med exempel. Så är det bara. Inte hans sämsta match i vår men så långt från den nivå vi vet han kan hålla. Dippar med sina tränare, bevisligen. Kunde ha avgjort.

Nemanja Matic: 5

Utbytt 54′. Tänkte mig först ett högre betyg. Inte var väl Matic så dålig? När man sedan tar med det faktum att han och United mötte ett lag som hade haft det tufft på övre halvan i Championship så är det med ens lättare att sätta femman.

Scott McTominay: 6

Här är det lite samma sak som med Matic. Gör motståndet att McTominay känns bättre än vad han är? Kanske. Å andra sidan gör han målet som ger United hoppet. Det är godkänt.

Juan Mata: 6

För snällt? Kanske. Tycker dock att Mata kom till sin rätt i sin utgångsposition idag och känns som den spelfördelare han kan vara. Gör vad han kan, men det hjälper inte att man har smått anemiska medspelare runt sig.

Alexis Sanchéz: 2

Utbytt 54′. Betala det som krävs för att han ska gå.

Marcus Rashford: 5

En målskytt behöver sina mål för att bygga självförtroende. Just nu är inte Rashford någon målskytt och det syns. Hänger med huvudet rätt tidigt och hade säkert fått lämna planen om alternativ funnits.

Tahith Chong: 5

Inbytt 54′. Tidigt inhopp för Chong denna gång. Likt tidigare insatser i år inte riktigt vän med bollen. Gör ingen skillnad.

Ander Herrera: 5

Inbytt 54′. Det sista vi såg av Herrera i United? Om ja så var det inget vackert avslut.

Diogo Dalot: N/A

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.