Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ander Herrera lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

På lördagen bekräftas att Ander Herrera lämnar Manchester United på fri transfer efter den här säsongen. Det är Herrera själv som säger farväl i ett videoklipp på Uniteds Twitter.

Att Herrera inte hade någon framtid i United har varit en illa bevarad hemlighet. Den spanska mittfältarens kontrakt löper ut efter den här säsongen och det har varit tydligt att han ämnar söka sig vidare i karriären. Allt tyder på att han nästa säsong kommer spela fotboll för Paris Saint-Germain.

”Det finns rött i mitt hjärta,” säger Herrera. ”Jag visste det från första gången jag spelade här och i stunden jag började bära färgen.

”En klubb med tusentals fans som respekterar och kommer ihåg spelarna som ger allting. Jag kände mig speciell när jag hörde mitt namn skanderas. Jag kände mig stolt när fansen beslutade att jag var en del av den här otroliga historien.

”Varje gång jag representerade den här klubben, i varje match, i seger och förlust, även när jag inte kunde hjälpa från gräset, förstod jag vad den här klubben betyder.

”Jag kommer att komma ihåg varenda av de nästan 200 matcher som jag har spelat med den här tröjan. För det har varit en riktig ära att spela för den största klubben i England.

”Tack för fem otroliga år!”

Ander Herrera värvades till United från Athletic Bilbao sommaren 2014. Han har gjort 189 matcher och 20 mål för klubben. Under tiden i klubben vann han Europa League, FA-cupen och ligacupen.

Nu är Herreras saga i United alltså över. Han väljer att nobba Uniteds kontraktserbjudande för att söka sig vidare. Vi förlorar en hårt arbetande mittfältare. Samtidigt kan det vara värt att ha med sig att Herrera under sin i United sällan var riktigt ordinarie i laget. Bara säsongen 2016/17 startade han i fler än hälften av ligamatcherna. Den säsongen blev han framröstad till årets spelare i United.

Vi önskar Ander Herrera lycka till i framtiden!