Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

End Game.

Resultatet mot Huddersfield försatte mig i den värsta svacka jag någonsin haft som Unitedsupporter. Och det säger ändå en del med tanke på de hyfsat trista säsonger vi har bakom oss, men det här var droppen. Förmodligen beror det inte bara på att United skämde ut sig totalt mot ligans sämsta lag, för i bakhuvudet finns också tanken på ett titelrace mellan två klubbar jag hatar av hela mitt hjärta, och på att en av dem slog ut Barca och kommer äta upp Tottenham levande i Champions League-finalen den 1 juni. Det är bara så fruktansvärt jävla jävligt. Har sagt samma sak i flera veckor nu: om Liverpool vinner dubbeln så skjuter jag mig, för jag vägrar leva i en värld där det är möjligt.

Men bortsett från det bottenlösa hatet, den största anledningen till att man bara längtar tills den här säsongen äntligen är över är såklart Uniteds helt egen självförvållade misär. Bryr jag mig ens om femteplatsen? Nä. Det gör jag inte. Jag skiter i Europa League. Jag tror alla som har någon form av sunda prioriteringar skiter i Europa League. Och främst: jag tror att spelarna skiter fullkomligt i Europa League. Finns inget som tyder på att de bryr sig i alla fall. Det enda som kan ses som en liten tröst skulle vara att peta ner Arsenal på sjätteplatsen, mest för att de är den enda av de större klubbarna som är ungefär lika sorgliga som United just nu. Herre min JISSES vad trött jag är på fotboll.

Något som dock gladde mig aningen var Oles presskonferens senast. På ämnet sportchef intet nytt, men det pratades såklart om att Phelan fått jobbet som assisterande. Personligen delar jag Oles glädje i detta, har alltid älskat Phelan och Ole beskrev honom som en erfaren, respekterad, kunnig och omtyckt tränare, men framför allt: “a Man United man” och detta värmde mitt hjärta något oerhört. Han fortsatte med att prata om sig själv, Phelan och Carrick som personer som verkligen bryr sig om klubben, och mitt i allt helvetes elände gör det mig riktigt glad att höra en manager prata så om United. När hände det senast?

Slutligen kom han in på att 1-2 av ungdomsspelarna kommer starta mot Cardiff idag. Oklart vilken dock, och man har ju helt ärligt inte fått se så mycket av ungdomarna som det lät som på Ole när han tog över. Hur som helst tror jag vi kommer starta enligt följande: De Gea as per usual. Shaw till vänster såklart, säsongens bästa spelare. Smalling och Jones. Ole hintade om att starta Valencia till höger som någon typ av avslutningsgrej. Har aldrig gillat Valencia men om det står mellan honom och Ashley Young så kan det verkligen kvitta kvalitetsmässigt. Kan ju också bli så att han får ett inhopp och en liten ovation i slutet, helt ärligt bryr jag mig inte. Förmodligen blir det ingen liknande ceremoni för Herrera som redan verkar ha gjort sin sista match för oss. Han fick en tårdrypande (LOL) avskedsvideo istället. Bland det mest märkliga och töntiga jag sett i år, men visst. Mittfältet kan bestå av Pogba, McTominay och Gomes. Hoppas det i alla fall. Och framåt blir det den klassiskt ointresserade Martial, den kritikimmune Rashford och den hårfagre Chong.

Vi kanske vinner. Kanske inte.