Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Cardiff 0-2

Embed from Getty Images

Säsongen 2018/19 är färdigspelad. Sista omgången var tämligen ointressant för Uniteds tabelläge, även om laget vid seger kunde passerat Arsenal och tagit klivet upp på femteplatsen, vilket ju hade sett bättre ut än den sjätteplats United nu slutar på. Men framförallt skulle säsongen avslutas snyggt. En vinst, kanske lite framtidsspelare och något att tro på. Bortsett från att Mason Greenwood gjorde en helt okej insats fick vi inget av detta, istället fick vi en direkt pinsam avslutning där Manchester Uniteds spelare mer verkade tävla om vem som kunde vara mest ointresserad än någonting annat.

Avslutningen

Vi kan börja med det mest uppenbara, nämligen att Manchester United återigen presterade usel fotboll. Sjätte matchen i rad utan seger var det, förlusten mot Barcelona i Champions League inräknad, och på de tolv sista matcherna för året vann United två, spelade två oavgjorda och förlorade åtta.

Spelet har varit minst sagt mediokert, och så var det också idag. Boll hade United så klart, nästan 75 % av tiden faktiskt, men det hände egentligen ingenting med den. Mason Greenwood, mer om honom nedan, hade ett par intentioner, men han kom inte mer än nära vid ett par tillfällen.

Försvarsmässigt var det lika öppet som tidigare, vilket blev tydligt inte minst vid Cardiffs andra mål. Victor Lindelöf och Luke Shaw var inte med i truppen, och när Phil Jones klev av skadad i halvtid fick vi en backlinje med Dalot, Smalling, McTominay och Young. Det är inte en backlinje som håller nollan mot något lag, och den ger ingen stabilitet åt spelarna framför. Och när spelarna framför dessutom inte har stoltheten att kämpa för en sista seger, ja då blir det så här.

Straffen Cardiff fick var dock fel, det skall sägas.

Mason Greenwood

Uniteds förmodligen största talang fick idag göra sin första seniormatch från start, och som ni säkert redan förstått så var han en av få positiva saker att ta med sig från den här matchen, kanske den enda.

Då Marcus Rashford verkar vara den som har Solskjaers förtroende centralt så fick Greenwood främst husera på kanterna, men även därifrån lyckades han kombinera sig fram vid ett flertal tillfällen.

Embed from Getty Images

Kort och gott så märktes det väldigt tydligt att Greenwood är en talang utöver det vanliga, men det märktes också att steget från reservlagsfotboll till Premier League är ganska långt vid ett par tillfällen. En hel sommar med Uniteds A-trupp bör göra honom gott, och i mina ögon bör Mason Greenwood vara en rotationsspelare när nästa säsong drar igång.

Valencias sista match

Antonio Valencia kom till Manchester United den 30 juni 2009, idag den 12 maj 2019 gjorde han sin sista match för klubben. 277 matcher från start och, dagens inkluderad, 62 inhopp blev det. På dess matcher hittade han nätet 25 gånger, och under sin sista säsong var han också klubbens kapten.

Titelmässigt har han en del att vara stolt över i klubben. Nio stycken blev det allt som allt.

Premier League: 2010/11, 2012/13
FA-cup: 2015/16
Ligacupen: 2009/10, 2016/17
Europa League: 2016/17
Community Shield: 2010, 2013, 2016

Embed from Getty Images

Den här sista säsongen blev dock ingen succé, med endast åtta matcher från start och ett inhopp för ecuadorianen. Sista matchen, bortsett från dagens mer symboliska inhopp, kom faktiskt 2 januari, sedan dess har det varit något mystiskt som hållit Valencia borta. Ja förutom när det var landslagsfotboll, då var han uppenbarligen redo att spela, men när han sen kom tillbaka till United var han inte fit och allt var det var.

Sammantaget får vi ändå tacka Antonio Valencia. Han fick en otacksam start, att komma in 2009 som någon form av “ersättare” till Cristiano Ronaldo, men gjorde trots det några stabila säsonger. Tio år kanske var några för mycket så här med facit i hand, men han har alltid gett allt och det tackar vi honom för.

Det viktigaste av allt

Avslutningsvis måste vi också bara nämna att det värsta inte hände. Manchester City, laget som ingen bryr sig om, vann sin match borta mot Brighton, vilket innebär att laget med den mest överskattade hemmapubliken i världen inte vann ligan trots att de slog Wolves hemma med 2-0.

Liverpool har därmed fortfarande aldrig vunnit Premier League, i allt depp över hur usla Manchester United nu är så är det alltid något att glädjas åt.

Res med oss till Manchester!