Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Cardiff 0-2

Embed from Getty Images

Säsongen 2018/19 är bokförd. Det blev inget vackert slut och inga positiva siffror på sista raden. Manchester United förlorade, förnedrande nog, med 2-0 hemma mot ett redan degraderat Cardiff på söndagseftermiddagen och krönte därmed en katastrofalt dåligt säsong. Ole Gunnar Solskjaer-effekten är borta och det är så mycket, så mycket som måste hända i sommar för att vi ens ska kunna andas lite mer optimism i augusti. 

Det handlade inte direkt om något annat än lite ära och en from, liten, förhoppning om att gå direkt till Europa Leagues gruppspel i höst. För det hade det krävts en seger mot Cardiff och poängtapp för Arsenal. Unai Emerys mannar vann, det gjorde inte Manchester United. Cardiff gjorde ett mål per halvlek och avslutade säsongen i något slags dur, medan Manchester Uniteds sonat spelas i moll. Vi kunde ha glatt oss åt en startplats för Mason Greenwood, men det hade isåfall varit det enda glädjeämnet idag. Nu kom den i skymundan av den urusla insatsen och den totala håglösheten. Nu kom också Antonio Valencias sista match att bli ihågkommen som gången då vi förlorade med 2-0 hemma mot Cardiff.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Det fanns en tid då David de Gea räddade straffar. Det gör han inte särdeles ofta längre. Håller United kvar i matchen då Murphy kunde ha dödat tillställningen. Två insläppta hemma mot Cardiff i en betydelselös match. Nej. Spelade han för sista gången i en Unitedtröja? Kanske.

Ashley Young: 4

Förhoppningsvis sista gången vi såg Ashley Young som kapten i Manchester United. Att det var sista gången vi såg honom spela i röd tröja är dock att hoppas på väl mycket.

Phil Jones: 4

Utbytt 46′. Klev av i paus efter att ha varit otroligt villrådig i första halvlek. Villrådig till och med för att vara Phil Jones.

Chris Smalling: 5

Måhända något bättre än Jones, men det behövdes inga direkt lysande aktioner från Smalling för att kirra det. Så otroligt tafflig med boll.

Diogo Dalot: 4

Utbytt 74′. Förorsakar straffen som ger 0-1 och visar än en gång att han inte är någon vidare back defensivt. Han kan kanske bli det, men han är inte den back United behöver för att ta nästa kliv.

Scott McTominay: 5

Flyttas ner som mittback när Jones kliver av. I sig inte McTominays fel, men har det jobbigt på 0-2 då han går bort sig i förstaläget.

Paul Pogba: 3

Varnad. Den “gamle” Pogba, han som inte fick spela särdeles mycket under en period med Mourinho, är där igen. Så håglös, så nonchalant, så lat och så ointresserad. Håller på att spela sig bort från Old Trafford.

Andreas Pereira: 4

Varnad.  Utbytt 74′. Var tillsammans med Sanchez den spelare man hoppades på sett till hur försäsongen såg ut. Dagens match gav dock kvittot på att Pereira inte är en man för United.

Jesse Lingard: 4

Varnad. Nej, det har inte varit Lingards säsong heller. Vantrivs i dagens utgångsposition, men det betyder ju inte att man måste vara ovän med bollen.

Marcus Rashford: 5

Såg ut att tycka att det var skönt att säsongen var över. Har slitit ont sista tredjedelen anno 2018/19 och behöver vila nu. Uppgiven.

Mason Greenwood: 6

Bäst i United, även om man inte behöver vara bra för att vara det. Visar ändå att det finns en framtid, att det finns hopp och att det finns vilja. En stolpträff från att bli målskytt.

Anthony Martial: 4

Inbytt 46′. Skulle komma in med fart och göra skillnad. Gjorde det inte. Försvann helt.

Antonio Valencia: 5

Inbytt 74′. Hans sista show. Det blev som det blev. Hade förtjänat ett värdigare avslut.

Angel Gomes: 5

Inbytt 74′. Otacksamt läge att bli inbytt i.