Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Manchester Uniteds damlag friställer fyra spelare

Manchester United meddelar på onsdagen att fyra spelare friställs från damlaget. Det är Charlie Devlin, Naomi Hartley, Lucy Roberts och Ebony Salmon som får fortsätta fotbollskarriären annorstädes.

”Jag vill ta tillfället i akt att tacka Naomi Hartley, Charlie Devlin, Lucy Roberts och Ebony Salmon för deras hårda arbete och bidrag till lagets framgång den här säsongen,” säger huvudtränaren Casey Stoney.

”Det har alltid handlat om ’de 21’ och ni kommer för alltid att vara en del av Manchester Uniteds damlags historia. Tack.”

Charlie Devlin är den mest erfarna av spelarna som lämnar. Anfallaren bidrog den här säsongen med sex mål och fyra assists på åtta matcher från start och tretton inhopp.

Försvararen Naomi Hartley avslutade säsongen utlånad till Sheffield United. I Uniteds damlag blev det en match från start och två inhopp.

Lucy Roberts – barnbarnsbarnbarn till Charlie Roberts, lagkaptenen för Uniteds första mästarlag – fick ingen speltid alls den här säsongen. Hon har den senaste tiden representerat Huddersfield på lån, något vi inte fick besked om förrän nu.

Anfallaren Ebony Salmon avslutade säsongen utlånad till Sheffield United. Där gjorde hon stor succé med sju mål på nio matcher och i de två sista matcherna blev hon tvåmålsskytt. Salmon fick aldrig chansen att spela för Uniteds damlag.

Stoney har tidigare meddelat att klubben har kommit långt med spelarrekryteringen inför nästa säsong. Då två anfallare lämnar är det ett rimligt antagande att vi får se åtminstone en högklassig anfallare ansluta till klubben. För Stoney har indikerat att sommarens nyförvärv ska bidra med erfarenhet till truppen. Rimligen letar klubben spelare som omedelbart utmanar om en plats i startelvan.

Vi önskar Charlie Devlin, Naomi Hartley, Lucy Roberts och Ebony Salmon lycka till i framtiden! Kanske får vi se någon av spelarna återvända till klubben i framtiden. Devlin är fortfarande bara 21 år gammal medan Hartley, Roberts och Salmon alla är 18 år gamla.