Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Direktplats till Europa League; PSG följer de Gea; Fletchers rekommendation

Nyhetssvepen börjar mer och mer likna sillysvep. Vi avhandlar bland annat David de Geas vara eller icke vara i Manchester United och att Darren Fletcher uppges ha rekommenderat en spelare han följt på nära håll. Vi behöver inte heller skriva in något Europa League-kval i kalendern. 

Direkplats till Europa League = transferboost?

Embed from Getty Images

Manchester United slutade som bekant utanför topp fyra i ligan och missade därmed chansen till spel i Champions League nästa säsong. Istället får man nu rikta in sig på Europa League likt säsongen 2016/17, där man också vann genom att besegra Ajax i finalen.

I och med att United slutade sexa i tabellen innebar det på förhand att man skulle behöva kvala sig in gruppspelet. Men eftersom Manchester City under gårdagen besegrade Watford i FA-cupfinalen, slipper nu United det. Detta då seger i den inhemska cupen ger en direktplats till turneringen, men eftersom City redan kommer spela Champions League nästa säsong får alltså United en plats direkt in i gruppspelet, då de slutade före Watford i ligan, som istället måste kvala.

Att man slipper kvala kan också innebära en ”boost” för Solskjaer då spelarrekryteringarna kan ske mer effektivt. Norrmannen ska ha meddelat Ed Woodward om att han vill ha sina nyförvärv klara till den första juli, detta för att få så bra förutsättningar som möjligt. Om man istället hade behövt rikta in sig på kval till Europa League senare under sommaren skulle det troligtvis inneburit en större problematik i att locka över spelare till Old Trafford.

PSG:s plan för de Gea

Embed from Getty Images

Manchester United verkar inte ha för avsikt att förlänga David de Geas kontrakt och således också höja hans lön, vilket innebär att vi snart kan ha sett det sista av spanjoren på Old Trafford.

En trolig destination för de Gea uppges nu vara Paris Saint-Germain och Ligue 1, detta enligt Express. Men det som hindrar fransmännen att få till en deal direkt nu i sommar är att klubben måste se till att hålla sig inom Financial Fair Play-reglerna. Prislappen på de Gea rapporteras att ligga runt £60 miljoner, vilket ställer till det för PSG.

Istället hoppas man kunna knyta till sig de Gea i januari, när han i så fall endast skulle ha sex månader kvar på kontraktet med United och därmed också tillåts förhandla med andra klubbar.

Om 29-åringen skulle bestämma sig för Paris som ny destination innebär det sannolikt en massiv sign on-bonus plus ett fetare lönekuvert än det Ed Woodward är villig att erbjuda.

Stoke-talang på ingång?

Embed from Getty Images

De senaste veckorna har det pratats om att Darren Fletcher kan vara en kandidat till rollen som teknisk direktör för Manchester United, det vill säga ansvarig för det sportsliga arbetet utanför planen.

Trots att ingenting är klart kommer hursomhelst uppgifter – som grundar sig i källor från The Sun, nåja – om att United kan vara på väg att värva från Stoke City, som Fletcher den senaste säsongen har representerat. Spelaren det handlar om är Nathan Collins, 18. En mittfältare som kom till klubben 2017 och som mestadels spelat i reservlaget, men som under våren tycks ha fått sitt genombrott. Tre matcher blev det till slut för irländaren i The Championship, som dock själv har sagt att han inte har några planer på att lämna Stoke.

”Jag kommer jobba hårt för att få spela så mycket som möjligt i A-laget nästa säsong. Jag vill bara spela fotboll och njuta, förhoppningsvis blir det med Stoke City nästa säsong.”

Att Darren Fletcher ska ha rekommenderat Collins till United kan vittna om vad som är på väg att ske. Men det behöver givetvis inte betyda ett skvatt heller. Silly season i ett nötskal…

Sancho hintar om nästa säsong

Embed from Getty Images

Jadon Sancho har tagit Bundesliga med storm den här säsongen och levererat hela 12 mål och 17 assists för sitt Borussia Dortmund. Det räckte dock inte till någon titel för de gulsvarta när Bayern München – som i vanlig ordning – till slut visade sig var ett nummer för stort.

19-åringen har med sin framfart i Tyskland blivit ett hett villebråd för andra storklubbar i Europa, däribland Manchester United. Nu hintar dock engelsmannen om att han räknar med att stanna i Dortmund även nästa säsong. 

”Nästa säsong är vårt mål att vinna, inte komma tvåa.

”Jag är verkligen nöjd med mitt spel den här säsongen. Jag spelade inte så mycket i början men kom in i det mer efterhand. Det handlar bara om hårt jobb.”

Vad tror ni, blir Sancho kvar i Dortmund?