Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Manchester United träningsspelar i Oslo

http://gty.im/824532390

Manchester United kommer till Skandinavien igen. I slutet av juli spelar United två matcher i Oslo, den 30 juli möter herrarna Kristiansund på Ullevål, dagen efter möter damerna Vålerenga på Intility Arena.

Det blir alltså Unitedfest i Oslo i år igen. Senast klubben var där var 2017, då Vålerenga besegrades med 3-0 på Ullevål. Den här gången blir det alltså dubbla matcher, då även Uniteds damer skall träningsspela och därmed för första gången skall spela fotboll i Skandinavien.

Motståndet

För herrarna är det Kristiansunds BK, som ligger på sjätte plats i den norska högstaligan, som kommer stå för motståndet. Varför inte Molde kanske någon undrar, med tanke på att det var därifrån Ole Gunnar Solskjaer kom nu i december. Molde är dock upptagna med kval till Europa League, så istället blir det Kristiansund.

Och det finns en rimlig anledning till att det blir Kristiansund istället, det är nämligen den stad som Ole Gunnar Solskjaer kommer från. Laget bildades 2003 genom en sammanslagning på A-lagsnivå av klubbarna Kristiansund FK och Clausenengen FK, och det var i Clausenengen som Solskjaer vid 17 års ålder fick göra sin seniordebut. Så det är på ett sätt Solskjaers gamla klubb som United kommer möta, om än i annat namn.

Ole Gunnar Solskjaer:

“Jeg är väldigt glad att vi skall spela mot Kristiansund från min hemstad. Det är helt klart en bonus för mig personligen.

“Vi har också en massiv fanskara i Skandinavien, och det är rätt och slätt glimrande att jag möter Unitedfansen oavsett var jag reser i Norge.

Machen kommer vara väldigt viktig i våra förberedelser inför den nya säsongen. Vi vill ju starta säsongen så bra som möjligt så att vi har en chans att utmana. Det bästa sättet att göra det på är att ta med sig flyt från sommaren.”

För herrarna fullbordar detta med all säkerhet försäsongen 2019. Spelschemat i sin helhet ser alltså ut så här.

  • Lördag 13 juli: Perth Glory i Perth
  • Onsdag 17 juli: Leeds United i Perth
  • Lördag 20 juli: Inter i Singapore
  • Torsdag 25 juli: Tottenham i Shanghai
  • Tisdag 30 juli: Kristiansund i Oslo
  • Lördag 03 augusti: Milan i Cardiff

Embed from Getty Images

För damerna är det alltså första gången laget besöker Skandinavien, och de får göra det för att spela en träningsmatch mot Vålerenga som ligger femma i den norska högstaligan. Spelplats blir den fina Intility Arena som invigdes så sent som 2017.

Casey Stoney:

“Vi kan nästan inte vänta. Oslo är en fantastisk stad, och det kommer bli en bra match för oss – ett bra test inför den nye säsongen. Vi är tacksamma för att vi har blivit inbjudna för att spela den här matchen.

“Vi vet ännu inte vilka vi skall möta i den första seriematchen nästa säsong, men att möta toppspelare och ett topplag (som Vålerenga) ger oss en bra möjlighet till att få spela in ny spelare i truppen. Vi får sett var vi står, och vad vi behöver jobba med in mot ligastarten.”

Vi har i nuläget ingen information om övriga träningsmatcher för damlaget.

Biljetter

Biljetter till båda matcherna släpps klockan 09.00 imorgon fredag (24 maj). 

Biljetterna till damernas match säljs för halva priset till medlemmar i Supporterklubben, vilket innebär 60 norska kronor för vuxna och 30 för barn.

När det gäller herrmatchen mot Kristiansund har Supporterklubbens medlemmar förtur mellan 09.00 fredag fram till söndag. Medlemmar får då köpa biljetter till rabatterat pris bakom ena målet, i Benditsvängen.

Medlemmar i Supporterklubben som vill sitta på annan plats kan köpa biljetter från fredag morgon även på de sektionerna, där blir det dock ej rabatterat pris.