Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sorg för Daniel James; Conte vill ha Lukaku; skadad Lindelöf lämnar återbud; Sbragia får sparken

Har vi sett det sista av Romelu Lukaku i Manchester United? Ja, mycket tyder faktiskt på det. En som vi alldeles säkert har sett det sista av är reservlagstränaren Ricky Sbragia, som uppges ha fått sparken.

Mycket tyder på att vi kommer att få se Daniel James i Manchester United. Övergången lär dock dröja längre än väntat, sedan James pappa plötsligt dött.

I dagens nyhetssvep också landslagsåterbud från Victor Lindelöf, rekordsnabbt sålda säsongskort och en del annat.

Sorg för Daniel James

Indikationerna är starka på att Swanseas ytterforward Daniel James kommer att signera för Manchester United under sommaren. Ja, vissa rapporter har faktiskt slagit fast att övergången redan är klar. Simon Stone på BBC menar dock att United och Swansea ännu inte är överens och jag tenderar att lita på Stone.

Om övergången eventuellt var väldigt nära förestående så lär det nu dröja en tid innan något blir officiellt. Detta då James pappa plötsligt och oväntat gick bort. Pappan, bara 60 år gammal, hade varit sjuk en tid men hans död var ändå oväntad.

Manchester United kommer nu, givetvis, ge James och hans familj den tid de behöver för att sörja och bearbeta, rapporterar Mirror.

James själv har, föga förvånande, lämnat återbud till den walesiska landslagssamlingen.

Conte vill ta Lukaku till Inter

Antonio Conte kommer av allt att döma presenteras som Inters nya huvudtränare. Italienaren ville värva Romelu Lukaku när han var tränare för Chelsea men fick då se anfallaren flytta till Manchester United. Conte ska dock fortfarande vara förtjust i Lukaku och enligt Sky Sports ska Lukaku finnas på Contes önskelista.

Lukaku själv har bekräftat att han är intresserad av en flytt till Italien: “Att spela i Serie A är en dröm, det skulle verkligen vara en dröm. Jag hoppas kunna spela där förr eller senare, även om jag för tillfället är fokuserad på United.”

United lär inte vara ovilliga att släppa Lukaku. Min högst personliga känsla är att Ole Gunnar Solskjaer vill bygga ett lag där Lukaku inte passar in. Samtidigt kanske United inte vill acceptera en förlust om spelaren säljs och då är det tveksamt om Inter har råd.

Inget EM-kval för Victor Lindelöf

Victor Lindelöf är ljumskskadad och har därför lämnat återbud till Sveriges EM-kvalmatcher mot Malta och Spanien. Detta bekräftas av det svenska fotbollsförbundet.

Lindelöf blev utbytt i slutet av matchen mot Huddersfield och var sedan inte med i förlusten mot Cardiff. Ett rimligt antagande är att den nämnda ljumskskadan är förklaringen. Förhoppningsvis ska Lindelöf vara läkt inom kort, så att han ansluta i bästa skick till Uniteds försäsongsträning.

Rekordsnabbt sålda säsongskort

I avdelningen semantik noteras att Uniteds säsongskort inför nästa säsong såldes ut rekordtidigt.

Korrekt, men det förklaras egentligen bara av att deadline för att förnya säsongskorten flyttades fram.

Hur som helst är det inte tu tal om att intresset för att se Manchester United fortsatt är oerhört stort, den sportsliga kräftgången till trots.

Fletcher nära roll i United

Enligt Manchester Evening News ska Darren Fletcher vara nära en roll i Manchester United. Fletcher ska nyligen ha deltagit på ett möte med ledande profiler i klubben.

Tidningen spekulerar i att Fletcher ska vara involverad i spelarrekrytering, under rykten om att United i framtiden ska ha en transferkommitté. Även Rio Ferdinand och Quinton Fortune uppges vara aktuella.

Varken Ferdinand, Fletcher eller Fortune ska emellertid vara aktuella för rollen som teknisk direktör.

Ryktessvep

  • Sean Longstaff: Manchester Evening News menar att Newcastles mittfältare inte ska finnas på Uniteds önskelista. Dessutom ska Newcastle inte vara villiga att sälja spelaren.
  • Jadon Sancho är en annan ickevärvning, enligt ESPN. Sancho uppges vara för dyr och United ska därför ha flyttat siktet till andra spelare.
  • Enligt samma rapport ska yttern Daniel James, mittfältarna Sean Longstaff och Saúl Ñiguez samt försvararna Harry Maguire och Kalidou Koulibaly finnas på önskelistan, medan Matthijs de Ligt förväntas gå till Barcelona.
  • Matthijs de Ligt: Spanska Sport, återgivet av Sport Witness, menar emellertid att De Ligt kommer allt längre ifrån en flytt till Barcelona. Förklaringen ska vara att De Ligt kan få bättre betalt annorstädes. De Ligt har Mino Raiola som agent och det brukar ju spekuleras vilt om Raiolas spelare.
  • Aaron Wan-Bissaka: Crystal Palace sägs kräva 70 miljoner pund för att ens överväga att sälja sin högerback. United hade tänkt sig en övergångssumma i trakten av 40 miljoner pund. Detta till trots ska klubben, enligt Independent, fortsätta med försöken att värva Wan-Bissaka.
  • Kevin Strootman: Manchester United och Everton ska ha erbjudits chansen att signera den holländska mittfältaren på lån.

Sbragia får sparken

Reservlagstränaren Ricky Sbragia har fått sparken, rapporterar Steve Bates för Mirror.

PA:s Simon Peach skrev därefter under på Bates uppgifter, även om Peach uttryckte det som att Sbragia lämnar United. Hittills har klubben inte kommunicerat något i frågan. Det finns dock ingen anledning att betvivla uppgifterna, Peach skulle aldrig uttrycka sig så definitivt om det inte var korrekt (huruvida Sbragia sparkas eller lämnar frivilligt är mer en fråga om semantik).

Enligt Peach ska akademichef Nicky Butt i sommar göra en strukturell översikt av klubbens akademi.

Ska vi tro på Bates så är Warren Joyce aktuell för jobbet som reservtränare. Joyce skulle i så fall återvända till sitt gamla jobb, ett jobb han lämnade för att ta över som manager för Wigan. Senast var Joyce, som fick sparken av Wigan, i Melbourne City men han lämnade klubben efter den avslutade säsongen.

Personligen tycker jag att det är en självklarhet att Sbragia inte ska få vara kvar i klubben. Reservlaget har underpresterat grovt under Sbragias båda säsonger och han kan heller inte peka på att han i någon väsentlig utsträckning har utvecklat spelarna.

Däremot är jag mer skeptisk till en återkomst för Joyce. Jag tycker inte att det känns som rätt väg att vandra.