Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Storseger för United i Treble Reunion

Embed from Getty Images

När lagen möttes den 26 maj 1999 blev det en jämn match, då United (som ni vet) plockade hem sin första Champions League-titel sedan 1968 efter en fantastisk vändning på stopptid. När Manchester United och Bayern München idag ställde varsitt legendarlag på banan blev det inte i närheten av samma spänning. United dominerade tillställningen och vann matchen med hela 5-0.

För United var det 10 av 11 spelare från startelvan vid finalen 1999 som kom till start även idag, endast Ryan Giggs saknades eftersom Wales (som han är förbundskapten för) är på träningsläger i Portugal. Därför fick Sir Alex Ferguson anledning att stoppa in Paul Scholes, som var avstängd i finalen -99, på det centrala mittfältet och David Beckham fick spela på den position han oftast spelade på i United, höger mittfält. I övrigt som sagt samma elva.

Det skall sägas att Andy Cole mer eller mindre bara stod för avsparken i matchen. Engelsmannen har haft rejäla problem med hälsan de senaste åren, och hans medverkan var endast ceremoniell. Efter bara någon minut gick Cole av, och in kom Ole Gunnar Solskjaer, precis som för 20 år sedan – om än bra mycket tidigare.

Embed from Getty Images

Och det var just Solskjaer som fick sätta matchens första mål efter blott fem minuter, framspelad av Jesper Blomqvist. Mål nummer två kom från Dwight Yorke efter en halvtimme, och sedan drog United ifrån med tre mål på de sista tolv minuterna, signerade Nicky Butt, Louis Saha och till sist en fin soloprestation av David Beckham som förmodligen var den som skötte sig bäst därute, måhända tillsammans med Jesper Blomqvist och Jaap Stam som stod för ett par rejäla satsningar.

United: Schmeichel (van der Gouw 34, Pilkington 74); G. Neville, Stam (Brown 68), Johnsen (Berg 79), Irwin (Silvestre 57); Beckham, Butt, Scholes (Greening 59), Blomqvist (Poborsky 46); Yorke (Saha 41), Cole (Solskjaer 1, Sheringham 26, May 79).

1-0 (5) Ole Gunnar Solskjaer
2-0 (30) Dwight Yorke
3-0 (79) Nicky Butt
4-0 (85) Louis Saha
5-0 (90) David Beckham

Kevin Pilkington, Mikael Silvestre och Louis Saha tillhörde inte truppen 1999, men var med för att fylla upp med folk. Många av spelarna börjar bli gamla nu.

Nedan följer ett axplock av bilder, videos och tweets från dagen.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!