Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku allt närmre Italien; Bruno Fernandes nära flytt; Bailly får ny chans

Dagens nyhetssvep består mestadels av transferrykten och landslagssnack. Till att börja med går vi igenom det senaste gällande Romelu Lukaku och Bruno Fernandes, för att sedan snacka lite Eric Bailly.

I övrigt är vi extra glada över en viss ungdomsspelare som blivit uttagen i sin första landslagstrupp.

Lukaku närmar sig Italienflytt

Ja, åtminstone om vi ska tro ESPN och deras senaste rapporter. Antonio Conte, som förväntas bli presenterad som ny Inter-tränare inom den närmaste tiden, sägs vilja ha Romelu Lukaku som sitt första nyförvärv till klubben.

Embed from Getty Images

Den tidigare Chelsea-tränaren ville väldigt gärna ha belgaren till London-klubben sommaren 2017, men som vi alla vet landade anfallaren sedermera i United istället. Nu vill han försöka igen, menar ESPN.

Lukaku har tidigare hintat om att han vill spela i Italien någon gång i karriären, och så sent som i april i år pratade hans agent om att 26-åringen ”gillar Italien” och att han ska ”göra en bedömning av framtiden i sommar”.

Bruno Fernandes till Manchester

Sportings mittfältare Bruno Fernandes har varit på tapeten ett bra tag nu. Under en period såg han av allt att döma ut att vara på väg till Manchester city, för att sedan inte alls verka särskilt nära en flytt till den blåa delen av staden. Nu kommer den portugisiska tidningen Correio da Manhã med nya uppgifter, som SportWitness tagit del av, kring spelaren som stått för hela 20 mål och 13 assist i Liga NOS den här säsongen.

Embed from Getty Images

Tidningen skriver att Fernandes blev informerad av sin agent i lördags, efter cupfinalen, om sommarens flytt. Bara att han ännu inte vet om det blir till Manchester United eller Manchester city. 24-åringen deltog också i en portugisisk TV-show under tisdagen där han talade om sin framtid.

”Den engelska ligan är den jag tycker om mest. Med det säger jag redan något”, sa Fernandes.

SportWitness skriver också att en annan portugisisk tidning, Record, rapporterar om samma citat. Där hävdar de dock att Manchester city leder jakten för tillfället, men att Sporting fortsatt förväntar sig bud både från Manchester United, PSG och Atletico Madrid. Sporting ska kräva 70 miljoner euro för spelaren, menar Record.

Bailly får ny chans – högerback prio?

Ännu en gång är det ESPN som kommer med uppgifter om Manchester United. Den här gången är det Rob Dawson som menar att klubben är beredd på att ge Eric Bailly en ny chans. Ivorianen har blandat och gett sedan han värvades sommaren 2016 och har dessutom varit skadad under stora delar av tiden i England.

Dawson skriver att United hoppas att Bailly blivit kvitt sin ligamentskada i knät när laget reser till Australien för försäsongsläger den 7 juli.

Embed from Getty Images

Dawson skriver att United väntar sig en sommar där upp emot fem nyförvärv kan komma in. Klubben ska ha kikat på en ny mittback, däribland Kalidou Koulibaly och Harry Maguire, men intresset har svalnat av de senaste veckorna då Ole Gunnar Solskjaer sägs vilja ge de mittbackarna han redan har till förfogande en chans under försäsongen först. Bland dem nämns bland annat Eric Bailly, Marcos Rojo och Axel Tuanzebe.

Solskjaer vill fortfarande värva en försvarare den här sommaren, men ”källor till ESPN” menar att han för närvarande prioriterar en högerback högst. Någon som ska ge konkurrens till både Ashley Young och Diogo Dalot. Aaron Wan-Bissaka nämns som ett tänkbart alternativ – men där ska United vara oroliga att prislappen blir för hög, på omkring 50 miljoner pund.

Avslutningsvis skriver ESPN att Arsenal ska ha varit intresserade av Bailly, men att United inte vill sälja till en direkt konkurrent om CL-platserna.

Levitt (och James) i Wales trupp

Den 8 respektive 11 juni möter Wales Kroatien och Ungern i EM-kvalet. Förbundskapten Ryan Giggs har således tagit ut den trupp som ska ta sig an matcherna. Däribland finner vi Uniteds 18-åriga mittfältare Dylan Levitt. Walesaren har ännu inte fått chansen i seniorlaget i United, men har stått för en stark säsong med i ungdomslagen.

Om Levitts uttagning sa Giggs följande:

”Jag vet om Dylan för att han är i United. Jag har pratat med Nicky Butt om honom några gånger. Han vill få ner bollen, vill passa, ta sig in i olika positioner. Han imponerade på mig förra veckan (under träningslägret med Wales), och det är därför han är med i truppen.”

En annan spelare som är uttagen är den så beryktade Daniel James. Den 21-åriga Swansea-spelaren blir av det mesta att döma klar för United inom kort, men har under en tid lämnats i lugn och ro efter det tragiska beskedet om faderns bortgång.

Om Daniel James sa Ryan Giggs följande (vilket MEN har rapporterat om):

”Jag tror inte att man behöver prata med mig för att se kvalitén i Dan”, sa han efter en fråga om Solskjaer varit i kontakt med honom.

”Speciellt från årskiftet, med transfern till Leeds som inte blev av, och sedan mötte de Leeds veckan efter. Han har verkligen kört på och för mig i den senaste matchen var han utmärkt. Han är en talang.”

United i landslagen

Diogo Dalot spelade under gårdagen sin andra match för Portugal under U20-VM. Efter att man först slagit Sydkorea med 1-0 blev det nu förlust när Argentina stod på andra sidan. Resultatet skrevs till 2-0.

Både Kirsty Smith och Lizzie Arnot var med och bidrog när Skotlands damlandslag slog Jamaica under gårdagskvällen i en träningsmatch. Resultatet skrevs till 3-2.

Vi avslutar dagens nyhetssvep med att rapportera om att Alexis Sanchez blivit uttagen i den chilenska landslagstrupp som ska spela Copa America under sommaren. Huruvida Uniteds nummer sju fortsatt tillhör klubben när nästa säsong sparkar igång återstår att se, men vi önskar honom givetvis lycka till under sommarens turnering.