Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda 2018/19, del 2: På uppstuds väljer jag Rashfords straff

Sammanfattningen av säsongen 2018/19 fortsätter. I den mittersta delen av vår säsongsfrågelåda fokuserar vi på matcherna och målen.

Vilken match var säsongens match?

Marcus Beijar: Bortasegern mot Chelsea i FA-cupen.

Mikael Österdahl: PSG borta.

Björn Appelgren: Högst personligt. Southampton hemma. Hade med mig kärleken för första gången till Manchester. Det var mitt under Oles inledande triumftåg, vi låg under, men vände och vann. Målen var snygga, ölen var god och Simon Sani sjöng karaeoke på Old Nags Head.

Gustav Brinck-Larsen: Det enkla svaret är ju PSG borta, så jag säger istället Cardiff borta. Solskjaers första match, seger med 5-1 – hoppet var enormt.

Elias Hallström: Beror på i vilken bemärkelse. Men sett ur Unitedögon blir det nog Cardiff borta och Solskjaers första match. Allt var frid och fröjd för ett tag då.

Adam Fröberg: PSG borta. Utan tvekan.

Vilken match var säsongens bästa insats av United?

Marcus Beijar: Bortasegern mot Chelsea i FA-cupen. Igen. Bra laginsats, man gav inte Chelsea chansen på hemmaplan.

Mikael Österdahl: Cardiff borta var allt som portugisens United inte var. Vinsterna mot Arsenal och Chelsea i FA-cupen som bubblare.

Björn Appelgren: Borta mot PSG. Det var en bragd.

Gustav Brinck-Larsen: Det var ju däremot PSG borta. Mycket bra taktiskt utfört gav säsongens bästa triumf.

Elias Hallström: Chelsea borta i FA-cupen. Med tanke på vilken mardrömsarena Stamford Bridge är för United och då åka dit och stänga ner hemmalaget totalt var riktigt starkt gjort. Flera spelare var i form och visade hur bra de kan vara.

Adam Fröberg: PSG borta. Utan tvekan. Det sättet som det dubbelmötet vänds på, med det utgångsläget och de spelarbortfallen, är sanslöst imponerande.

Vilket var säsongens ögonblick?

Marcus Beijar: Det då José Mourinho fick sparken.

Mikael Österdahl: När portugisen fick sparken. Han skulle aldrig ha anställts men när han väl fick jobbet borde han ha sparkats minst ett år tidigare.

Embed from Getty Images

Björn Appelgren: När Mourinho dödar vattenflaskorna efter 1-0 mot Young Boys.

Gustav Brinck-Larsen: Allt från det att man fattade att VAR-domarna pratade med huvuddomaren efter Dalots skott tills det att Rashfords straff satt i nät. Gåshud.

Elias Hallström: Finns ju såklart många, men på uppstuds tar jag när Neil Warnock står och stirrar på domarteamet i mittcirkeln efter matchen mot Chelsea. Eller kanske hans utspel gällande brexit: “To hell with the rest of the world”.

Adam Fröberg: När Sir Alex klev in, leendes, som manager under reunion-matchen nyligen.

Vad var säsongens sämsta insats av United?

Marcus Beijar: Hur lång tid har vi? Det fanns så många. Förlusten mot City i derbyt i november kanske? Kändes som om vi inte ens försökte.

Mikael Österdahl: Everton borta. Fy fan.

Björn Appelgren: Finns ju ett para att plocka av, Två sista matcherna i PL till exempel, men det känns ändå inte rätt att välja dem. Mitt tålamod med Mourinho var förlusten mot West Ham borta med 3-1, men sämst var nog ändå Crystal Palace hemma, 0-0, som jag såg på plats. Det var inte fotboll. Det var…

Gustav Brinck-Larsen: 0-4 mot Everton. Behöver inte sägas mer.

Elias Hallström: Everton borta (0-4). Siffrorna säger allt.

Adam Fröberg: Everton borta. 0-4. Räcker så…

Embed from Getty Images

Vad var säsongens största irritationsmoment?

Marcus Beijar: José Mourinho. Hösten andades en sådan uppgivenhet att den kändes milslång.

Mikael Österdahl: Liverpool. Precis allting med Liverpool.

Björn Appelgren: United på sociala medier. Jag fattar att marknadsavdelningen och fotbollslaget inte är fastklistrade och att det officiella kontot alltid hejar på sitt eget lag. Men shit alltså. Om partiskheten i MUTV ibland får en att stänga av så borde ligger en block av @manutd på Twitter ännu närmare till hands.

Gustav Brinck-Larsen: Att Raheem Sterling visat sig vara en extremt rimlig person. Det var så lätt att avsky honom. Cityspelare med Liverpoolbakgrund, men så visar han sig vara en vettig människa så man liksom inte kan avsky honom. Sånt är irriterande

Elias Hallström: Att vi inte kunde knipa en topp fyra-plats när vi hade gett oss själva chansen med Ole. Än mer irriterande var att lagen omkring också sjabblade bort poäng.

Adam Fröberg: Mourinhos gnäll från sekund ett av försäsongen. Starten av undergången.

Vilket Unitedmål var säsongens bästa?

Marcus Beijar: Rashfords mot Brighton hemma i januari.

Mikael Österdahl: Straffmål borde inte kunna vara säsongens bästa mål men Rashfords mål mot PSG var säsongens bästa mål.

Embed from Getty Images

Björn Appelgren: Rashfords straff mot PSG borta. Kanske inte snyggast men ändå snyggast. Första straffen i tävlingssammanhang, det avgörande läget, tiden på klockan, mot en dubbelt så gammal målvakt. Kärlek. Juan Matas frispark mot Juventus borta och Pereria hemma mot Southampton får bubbla.

Gustav Brinck-Larsen: Skjuter från höften med Rashfords mål mot Leicester. Pogbas passning är briljant, Rashfords avslut perfekt.

Elias Hallström: Martial mot Cardiff på bortaplan.

Adam Fröberg: På uppstuds väljer jag Rashfords straff. Det var inte ett estetiskt snyggt mål, men alla känslor som den medförde var otroliga.

Vilket icke Unitedmål var säsongens bästa?

Marcus Beijar: Andros Townsend mot City.

Mikael Österdahl: Vi vet alla hur det slutade. Därmed kan det konstateras att det inte gjordes några bra mål den här säsongen.

Björn Appelgren: Pass.

Gustav Brinck-Larsen: Länge fanns det bara ett, nämligen Andros Townsends volley mot Manchester City. Men sen bestämde sig ju Vincent Kompany för att skjuta, och det gick ju okej. Rent fotbollsmässigt är dock Townsends snäppet bättre.

Elias Hallström: Andros Townsend mot City

Adam Fröberg: Andros Townsends makalösa volley borta mot Manchester city.